PETRINJA Napreduju radovi na dječjem igralištu u Vatrogasnoj ulici

Radove je u pratnji svojih suradnika i izvođača obišao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović

342
Facebook Rad za naš grad

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje obišao je u pratnji svojih suradnika radove asfaltiranja na budućem dječjem igralištu u Vatrogasnoj ulici.

Facebook Rad za naš grad

„Radimo jedno igralište koje je dugo očekivano i koja je nadgradnja života za sve klince. S velikim zadovoljstvom možemo reći da smo pokrenuli izgradnju dvorane koja je izuzetno važna za cijeli grad. Već smo 5-6 igrališta završili. Ovo će biti završeno za 14-20 dana i ono je još jedna potvrda da je Petrinja Grad prijatelj djece. Ova investicija je oko milijun i pol kuna. Znamo da je Petrinja jedno od najvećih gradilišta. Kroz Aglomeraciju i ostale projekte iz Intervencijskog plana skoro 100 milijuna eura vrijedni projekti se danas provode u Gradu Petrinji.“

Facebook Rad za naš grad

Željko Marjanović Direktor tvrtke Ceste Sisak, jednog od izvođača radova na projektu, istaknuo je kako je Grad Petrinja jedan od rijetkih jedinica lokalne samouprave koji su nastavili s investicijama i nisu ih zaustavili unatoč korona krizi.

„Ovaj način funkcioniranja jedinica lokalne samouprave, način kako se koriste vlastita sredstva i sredstva Europskih fondova zasigurno daju garanciju nama, izvođačima radova. Ceste Sisak su zahvalne zbog toga jer nam to osigurava naše plaće i ispunjavanje obveza prema državi. Nismo koristili mjere zahvaljujući ovakvim investicijama.“

Facebook Rad za naš grad

Istaknuo je kako su Ceste Sisak prošle godine imale realizaciju od 75 milijuna kuna. Proizveli su 70 tisuća tona asfalta, a Grad Petrinja je u tome direktno ili indirektno sudjelovao s 15%, što je oko sedam milijuna kuna i više od 10 tisuća tona asfalta.

Facebook Rad za naš grad

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime