PETRINJA Novi izgled središta grada

Radovi na rekonstrukciji Runjaninove i dijela Hanžekove ulice vrijedni 2,5 milijuna kuna završit će prije roka, do polovice svibnja

5702

Dvije ulice u samom središtu Petrinje, Runjaninova i dio Hanžekove ulice, polako poprimaju sasvim novi izgled.

Naime, u završnoj su  fazi radovi na rekonstrukciji, ulice se asfaltiraju, a nakon toga slijedi uređenje zelenih površina. Radi se o rekonstrukciji djela Hanžekove ulice u dužini od 160 metara i Runjaninove ulice u dužini od 80 metara. Kako je prilikom obilaska radova najavila pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Petrinje Vera Kaurin, prema dosadašnjem planu radovi bi trebali biti dovršeni do polovice svibnja.

 „Ovim projektom predviđena su 33 parkirna mjesta. Ovo je jedan od projekata koji Grad Petrinja provodi, a drugi su u pripremi, kojima se želi urediti nerazvrstane ceste na području grada Petrinje. Krećemo od od najužeg centra dalje prema ruralnim dijelovima i na taj način bi uredili onu osnovnu komunalnu infrastrukturu na području grada Petrinje.“

Govoreći o radovima, glavni nadzorni inženjer Igor Hranilović pojasnio je kako je ugovoreni rok za završetak radova bio godinu dana, odnosno do listopada, no radove su „požurili“ pa očekuje da će oni biti dovršeni do 15. svibnja.

 „Ovo je dan kada stavljamo završni sloj asfalta. Idući tjedan kreće iscrtavanje horizontalne signalizacije, postava vertikalne signalizacije te uređenje zelenog pojasa. Idemo s pripremama za tehnički pregled kompletnog objekta. Dužina objekta Hanžekove je 160 metara, a Runjaninove je 80 metara. Tu ima oko 2 300 četvornih metara i 33 parkirna mjesta. Pazili smo na to da okolno stanovništvo ima bolji pristup. Brinuli smo se za pristup za osobe s invaliditetom“.

Projekt je ovo koji je u potpunosti financiran vlastitim prihodima Grada Petrinje, istaknula je ovo prigodom pročelnica Upravnog odjela za financije, proračun i naplatu potraživanja Ivana Kordić.

 „Vrijednost projekta je 2,5 milijuna kuna s PDV-om. U planu je da se prijavi kao dio projekta „Grad na Kupi“ kako bi se, bez obzira što je već završen, i za njega povukla sredstva iz EU fondova. Proračun Grada je prilično smanjen, ali prioritet Grada jest i bit će završetak svij projekata koji se odnose na Intervencijski plan, a to znači završetak vrtića, svlačionica i dvorane“.

Završne radove je sa svojim suradnicima obišao gradonačelnik Darinko Dumbović koji je izrazio zadovoljstvo što središte grada uređenjem ovih dviju ulica, dobiva novi izgled.

“Cilj ovog projekta, kao i svih ostalih je da se svi oni završe. Ništa nas ne može spriječiti da s tim projektima dođemo do kraja. Ovim smo projektom pokazali kako nemamo namjeru stati. Zahvaljujem cijelom timu koji je radio na projektu kojeg vodi Vera Kaurin te pročelnici za financije Ivani Kordić koja je odradila možda i najteži, financijski dio posla. Imamo dobar tim i imamo projekte u vrijednosti 100 milijuna eura te se nadam se da ćemo uz lijepo vrijeme i kad se riješimo covida-19 dobiti novi zamah“.

PETRINJA Novi izgled središta grada

PETRINJA Novi izgled središta grada

Objavljuje Radio Banovina u Četvrtak, 30. travnja 2020.

Gradonačelnik je radove obišao na svoj rođendan pa je na kraju istaknuo kako mu je ovo jedan od najljepših rođendana. Zaključio je kako je lijepo doći na ovakvo gradilište koje je završeno i prelijepo uređeno te se  još jednom zahvalio svima koji su bili dio te priče.

1 KOMENTAR

  1. Ideee igraa,ispod 12 mjeseci asfaltirati 2 ulice svaka čast ,dečki najjači ste..ali mislim da bi trebali sad postaviti nove cjevi za vodu dok je asfalt jos svjež

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime