PETRINJA O poduzetništvu žena u ruralnim područjima

13 polaznica dobit će potvrdu o osposobljavanju

285

U prostoru Ekološkog centra Vrata Zrinske gore održane su radionice strukovnog osposobljavanja pod nazivom „Poduzetništvo žena u ruralnim područjima“. Radionice je provodila Uprava za stručnu podršku i razvoj poljoprivrede pri Ministarstvu poljoprivrede.

Zahvaljujući tečaju i radionicama čak tri žene su se uključile u rad OPG-a. Uvjet za polaganje tečaja je da budu članovi, a tečaj se sastoji iz različitih dijelova od kojih su prve teme položaj žena u ruralnom području, potom što je pojam poljoprivrednog gospodarstva te mnogo toga još.

Gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes je poručila kako je na području županije velik broj žena, zbog čega joj je drago zbog ovakve inicijative koja će ženama biti od velike pomoći.

„Idemo korak po korak. Veseli me što ovdje vidim i mnoga mlada lica. Vidim ovdje dobar potencijal. Nije lako ući u poduzetništvo, to je jedan velik rizik. I inače, a naročito u ovim okolnostima. Zahvaljujem Ministarstvu poljoprivrede što je s ovakvim osposobljavanjem krenulo s područja grada Petrinje. Čuli smo da su koristi višestruke od ovog obrazovanja. Nadam se da ćemo napraviti jednu dobru priču.“

Voditeljica odjela za nepoljoprivredne djelatnosti u Ministarstvu poljoprivrede Višnja Krapljan pojasnila je da je cilj ovakvih aktivnosti vrhunsko osposobljavanje i stjecanje potrebnih vještina, a ovo je prvi ovakav tečaj koji se provodi u Petrinji, a svi takvi tečajevi su besplatni jer se sredstva povlače iz Europske unije.

Dodala je kako je na tečaju ukupno 13 polaznica koje će na kraju tečaja dobiti potvrdu o osposobljavanju, ali prije toga moraju položiti ispit.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime