PETRINJA Otvoren Centar za međugeneracijsku podršku

U Centru novog života za najmlađe i one malo starije

127

U povodu Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, kojim je u Hrvatskoj započeo i Tjedan Crvenoga križa, u kontejnerskom naselju Centar novog života u Petrinji otvoren je “Centar za međugeneracijsku podršku”.

Riječ je o posebno uređenim kontejnerima u kojima će se provoditi različite aktivnosti psihosocijalne podrške namijenjene djeci i osobama starije životne dobi stradalima u potresu.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Petrinja Ivana Kovačević Škrinjarić zahvalila je svima koji su omogućili ovaj Centar:

“Mi inače kroz psihosocijalnu podršku odvijamo dosta radionica kroz kontejnerska naselja, što u vrtićima i školama, ali sada ćemo moći ovdje i u svom Centru imati radionice. Zahvaljujem također i našoj gradonačelnici Magdaleni Komes, jer su nam pomogli da uopće dođemo na ovaj prostor i da stavimo ovaj Centar. Jako sam zadovoljna i zahvalna, mislim da stvarno nije mogao bolje početi Tjedan Crvenog križa nego ovdje kod nas u Petrinji.“

Gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes zahvalila je tvrtki Visa, koja je osigurala sredstva za ovaj projekt i Hrvatskom Crvenom križu što su prepoznali potrebe ovog područja:

„Bez obzira što je prošlo više od godinu dana od potresa potresi još uvijek potresaju ovo područje i definitivno možemo zaključiti da stresa još ima, i među djecom i među starijima, i upravo zbog toga će ovakav jedan projekt dobro doći ovom području. Zahvaljujem i djelatnicima petrinjskog Crvenog križa i Hrvatskog Crvenog križa, koji su od početka, od samog potresa, svojim dobrim djelima olakšali težak život naših Petrinjaca i općenito područja Banovine i Sisačko – moslavačke županije. Mi smo kao Grad pomogli na način da smo dali ovaj dio zemljišta na korištenje, još ćemo osigurati i krov za ovaj objekt i optiku kako bi korisnici mogli koristiti i Internet u svojim edukacijama i svim budućim programima.“

Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt svim volonterima i članovima Hrvatskog Crvenog križa i Crvenog polumjeseca čestitao je njihov Dan:

„Iznimno sam ponosan da smo otvorili Centar za međugeneracijsku podršku ovdje u Petrinji. Sve je to rezultat podrške šire zajednice, kako hrvatskih građana tako i hrvatskih tvrtki, da nije bilo tvrtke Visa koja nam je dopustila da napravimo ovu socijalnu inovaciju gdje smo spajajući najmlađe s najstarijima dali dodatnu vrijednost društvenom životu, ne samo kontejnerskog naselja, već i cijelom gradu Petrinji, time stvaramo jedno dodatno pozitivno ozračje kod ljudi koji su najviše od svih pogođeni potresom koji je zadesio ovaj kraj.”

Dokazujemo još jednom da Hrvatski Crveni križ dolazi među prvima i odlazi među zadnjima. To je naša misija i ponosni smo da imamo podršku i da možemo raditi ovako značajne projekte, zaključio je Markt.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime