PETRINJA Otvorena nova sportska dvorana

Svečano otvorenje uveličali su zlatni rukometni reprezentativci

483

U Petrinji je svečano otvorena nova sportska dvorana.

Otvorenju su nazočili brojni uzvanici, ali i zlatni hrvatski rukometni reprezentativci, među njima i Goran Šprem:

“Hvala Gradu Petrinji na pozivu. Nama je uvijek čast i zadovoljstvo pomoći svima. Nadam se da će ova sportska dvorana biti jedan centar okupljanja mladih u budućnosti.”

Velik je to događaj za grad Petrinju, naglasila je gradonačelnica Magdalena Komes:

“Nakon 25 godina dobivamo novu, veliku dvoranu s puno većim kapacitetom od dvorane koje je stradala u potresu. Drugi objekt koji smo napravili nakon potresa. Sigurno da će poslužiti svoj djeci koja svoje slobodno vrijeme zdravo, trenirajući. Kapacitet dvorane je više od 500 sjedećih mjesta. Vjerujem da će u narednom razdoblju sportska natjecanja privući Petrinjke i Petrinjce u dvoranu.”

Komes je istaknula da, iako je dvorana dio Intervencijskog plana Grada Petrinje što znači da je dio sredstava osiguran iz EU fondova, ipak najvećim dijelom financirana iz gradskog proračuna.

Otvorenju novoizgrađene školsko-sportske dvorane nazočio je i župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak:

“Ova dvorana znači povratak i ostanak petrinjskih sportaša jer svatko tko se bavio sportom zna što znači treniranje u svom gradu, što znači igrati domaće utakmice pred svojom publikom. Ovu dvoranu koristit će učenici OŠ Mate Lovraka, ali i učenici Srednje škole Petrinja, dok se ne napravi njihova škola. Nakon obnove, Petrinja će uz ovu, dobiti još dvije dvorane.Dakle, imat će tri dvorane više no je imala prije potresa.”

Ovom prilikom je odigrana revijalna utakmica mlađih uzrasta Ženskog rukometnog kluba „Petrinia“ i Rukometnog kluba „Petrinja“, a potom je uslijedila revijalna utakmica hrvatskih zlatnih reprezentativaca sa Svjetskog prvenstva u Portugalu 2003. i Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine protiv domaćih rukometaša „Petrinje“.

Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je Društvu “Naša djeca” Petrinja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime