PETRINJA Otvorena Regata kajakaša

Nastupilo više od 200 natjecatelja

192

Na Kupalištu Petrinja otvorena je Regata kajakaša, 3. utrka Kupa RH – Hrvatske kajakaške lige.

U Regati kajakaša sudjelovali su klubovi iz Hrvatske, a održana je pod pokroviteljstvom Petrinjskog sportskog saveza, Grada Petrinje i Turističke zajednice Grada Petrinje.

Predsjednik Kajak kanu kluba Kupa Petrinja Željko Tonković istaknuo je da prošle godine zbog pandemije nisu organizirali Regatu: “Mi nažalost imamo jednu tešku situaciju, a to je potres od 29. prosinca. Vjerujte, on nam je dao snage i poticaja da ipak krenemo sa sportom i u ovaj grad unesemo mladost, život i sport, jer sport je radost i mislim budućnost svih mladih ljudi.”

Gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes istaknula je važnost održavanja događanja u potresom pogođenom gradu: “Usprkos tome što nam je proračun i prije potresa dosta stradao, pogotovo nakon njega, minimalni prihodi dolaze u Grad, nastojat ćemo održati naročito ove sportove koji okupljaju puno djece, a nisu među najpopularnijima.”

Otvorenju Regate kajakaša otvorenju je nazočio zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić:

“Teška je situacija na području Sisačko-moslavačke županije. Područje Banovine je pretrpjelo velika oštećenja, ali naravno da moramo raditi na očuvanju života, povratku stanovništva, revitalizaciji svih aktivnosti i naravno da su tu i one sportske. Sisačko-moslavačka županija će uvijek imati pruženu ruku povjerenja, odnosno za zajedničku suradnju svim sportovima.”

Jurić je svim natjecateljima poželio puno sreće u natjecanju i zahvalio na dolasku.

Na Regati kajakaša je ove godine nastupilo 12 klubova iz cijele Hrvatske s više od 200 natjecatelja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime