PETRINJA Postavljena prva poslovna jedinica u Centru novog života

Grad Petrinja je za komunalnu infrastrukturu na Sajmištu uložio blizu 4 milijuna kuna

235

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović zajedno je s pročelnicom Upravnog odjela za financije i nabavu Ivanom Kordić prisustvovao postavljanju prve poslovne jedinice u kontejnerskom naselju „Centar novog života“ na Sajmištu za poduzetnike koji će raditi na toj lokaciji, a koji su izgubili svoje poslovne prostore.

Na Sajmištu imamo komunalnu infrastrukturu gdje smo iz Intervencijskog plana uložili oko 17 milijuna kuna, istaknuo je Dumbović:

“Kada smo vidjeli da imamo ustvari sve priključke i sve ono što smo trebali napravit, prijedlog je bio da ovdje imamo modularnu gradnju objekata koje će biti stambene i poslovne jedinice, te jedinice smo dogovorili upravo s poduzetnicima kako bi ih stavili u funkciju. Mislim da je to jedno odlično i vrlo dobro partnerstvo u kojem smo napravili nadgradnju. Jednostavno, znamo i svjesni smo da su u ovoj katastrofi mnogi poduzetnici ostali bez svojih radnih mjesta i objekata, pogotovo u strogom centru grada, ali su mnogi poduzetnici ostali bez onog dijela najma u kojem su bili.”

Pozvali smo sve poduzetnike i ukupno ih se odazvalo oko 50, nastavio je Dumbović:

Na početku prve faze veseli me ovaj prvi kontejner koji smo dovezli ovdje. Grad je nabavio 96 kontejnera ukupne vrijednosti od 4 milijuna i 800 kuna. Druga faza je kat, a treća faza je krov i to će iznositi oko 8 i pol milijuna kuna. Komunalna infrastruktura se upravo radi, ona će biti blizu četiri i pol milijuna kuna, a sveukupno je bliže 17 milijuna kuna investicije koja je izuzetno važna. Htjeli smo da iz svog programa natječaja investiramo 8 i pol milijuna kuna za poduzetnike, a sve kad se zbroji iznosi oko 28 milijuna kuna. Danas je na računima upravo tih 8 i pol milijuna kuna koji smo dali ne samo za direktne ili indirektne štete vezane za katastrofu, nego i za opremanje u ovom dijelu kontejnerskog naselja. Grad kupuje kontejnere uključujući i jedan dio što su nam poduzetnici pomogli. Borit ću se za to cijelu godinu, oni će dobiti besplatne kontejnere i neće trebati ništa investirati nego će oni ostati u vlasništvu Grada Petrinje. Oslobodit ćemo ih plaćanja naknada na dvije do tri godine. Od poduzetnika nam ne treba novac nego radna mjesta jer znamo da od svakog zaposlenog čovjeka dobivamo porez na dohodak koja idu u proračun. Petrinja je uvijek bila lijepo mjesto, ali najljepše je radno mjesto“.

Grad Petrinja je za komunalnu infrastrukturu na Sajmištu uložio blizu 4 milijuna kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime