PETRINJA Projekt „Trening životnih vještina“ u OŠ Mate Lovraka

Projekt je usmjeren na poučavanje djece životnim vještinama koje se temelje na aktivnosti, samosvijesti, samopoštovanju, mišljenju, osjećajima i komunikaciji

150

Ove školske godine OŠ Mate Lovraka Petrinja bila je partner u projektu „Trening životnih vještina“ koji provodi udruga Plavi telefon uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Projekt je usmjeren na poučavanje djece životnim vještinama koje se temelje na aktivnosti, samosvijesti, samopoštovanju, mišljenju, osjećajima i komunikaciji. Edukaciju mladih stručnjakinja, koje su vodile radionice, provela je socijalna pedagoginja i realitetna terapeutkinja, gđa. Jelena Bićanić, koja je ujedno i autorica priručnika za razrednike „Trening životnih vještina“.

Projekt se provodio u 6.b i 6.c razrednom odjelu i  obuhvaćao je provođenje 10 radionica s učenicima. Teme radionica su bile sljedeće:

  1. Predstavljanje
  2. Komunikacijske vještine I
  3. Komunikacijske vještine II
  4. Izbori i donošenje odluka I
  5. Izbori i donošenje odluka II
  6. Prepoznavanje i izražavanje emocija
  7. Suočavanje sa stresnim situacijama
  8. Samopoštovanje
  9. Kreativnost i kritičko mišljenje
  10. Završna evaluacija

Radionice su protekle u radnom i pozitivnom ozračju. Učenici su uzajamno učili jedni od drugih, ali mnogo su naučili i sami o sebi. Na završnom susretu, 25. svibnja 2023., svim učenicima 6.b i 6.c razrednog odjela voditeljice radionica, Latica Ivković i Tia Hlup, podijelile su potvrde o završenom „Treningu životnih vještina“. Zahvalnice za sudjelovanje u projektu dobili su učitelji Marko Nikić, Adela Bućan Paljević i Jurica Maraković, stručne suradnice Tatjana Malović i Antonija Ćosić, kao i ravnateljica Ankica Krnjajić Magdić. Učenici i djelatnici škole zahvalni su na lijepoj suradnji s udrugom Plavi telefon i nadaju se nastavku kroz neke buduće projekte.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime