PETRINJA Radi kvarova u Srnakovoj ponovno na snazi prokuhavanje vode

277

Nakon još jednog kvara na cjevovodu koji se dogodio jučer u Srnakovoj ulici, voda ponovno nije za piće, te je od strane Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije izdana preventivna mjera obveznog prokuhavanja vode od minimalno 10 minuta za sve stanovnike koji su tijekom jučerašnjeg dana ostali bez pitke vode, izvijestili su iz Privrede.

-Na snazi je preventivna mjera zbog serije kvarova u Srnakovoj ulici. Preventivna mjera je proglašena od strane Zavoda za javno zdravstvo nakon obavijesti iz Privrede. Trenutno su na terenu i djelatnici Privrede i djelatnici Zavoda za javno zdravstvo. S ravnateljem smo dogovorili da preventivna mjera bude ukinuta čime se na punktovima dokaže slobodni rezidualni klor kao prvi i najjači pokazatelj da nema bakteriološkog zagađenja, obzirom su kemijsko fizikalni parametri u redu, poručuje Zoran Zechner, direktor petrinjskog poduzeća Privreda.

VEZANE VIJESTI
Zelena linija nastavlja borbu protiv odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori

Za kvar na cjevovodu odgovorni su izvođači radova koji rade na projektu Aglomeracije:

-Izvođače smo obustavili putem nadzorne službe i bit će upućeni da se ta dionica koja se izvodi u sklopu Aglomeracije završi drugom tehnologijom, istaknuo je Zechner.

Gradonačelnik Dumbović zamolio je građane Petrinje za strpljivost podsjetivši kako su cijevi na nekim dijelovima stare i 100 godina pa se više od 80 posto vode gubi. Radovi koji su u tijeku, kaže, u interesu su građana:

VEZANE VIJESTI
VIDEO Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje povodom rođendana grada

-Očekujem strpljivost građana jer su radovi izuzetno zahtjevni. Mreža je stara 100 godina i ta mreža u svojoj povijesti nikada nije održavana i sve što se takne trulo je. To vam je isto kao da čovjek ima 120 godina i ideš mu mijenjati žile jer bi htio da on još živi. Mi jednostavno imamo grad prekopan 150 kilometara. Grad neće prestati biti prekopan još tri, možda i četiri godine. Mi nećemo stati. Gubici vode su 80 posto, mreža je gubitaš, to građani Petrinje plaćaju“, rekao je Dumbović.

VEZANE VIJESTI
Županijski derbi u izravnom tv prijenosu

Zechner dodaje kako bi danas tijekom dana trebalo doći do ukidanja te preventivne mjere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here