PETRINJA S radom započinje ured Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Prvi mobilni ured bit će u Strašniku

219
Foto: Stožer civilne zaštite RH

U Petrinji s radom započinje ured Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine na adresi Trg Matice Hrvatske 18. Djelatnici Ministarstva će zaprimati zahtjeve za obnovu i pomagati u popunjavanju obrazaca te rješavanja drugih pitanja administrativne naravi.

Isto tako, na teren izlaze mobilni uredi Ministarstva koji će zaprimati i popunjavati zahtjeve.

Prvi mobilni ured bit će nazočan u Strašniku od 10 sati kod mjesnog odbora Strašnik. Drugi mobilni ured odlazi u selo Pecki kod mjesnog odbora.

Procedura podnošenja zahtjeva za obnovom je maksimalno pojednostavljena. Građani će samo uz predočenje osobne iskaznice i ispunjavanje jednostavnog obrasca moći pokrenuti postupak obnove sustavom koji je izravno povezan s katastrom, gruntovnicom i drugim službenim bazama podataka.

Zahtjeve za obnovom objekata na potresom pogođenom području nužno je popuniti najosnovnijim podacima podnositelja. Moguće ih je predati i osobno u Ministarstvu u Zagrebu, te putem pošte, a od idućeg tjedna putem internetske aplikacije e-Obnova.

Također, od idućeg tjedna otvorit će se ispostave Ministarstva graditeljstva u Sisku i Glini.

Obrasci zahtjeva za obnovu potresom oštećenih zgrada na području na kojem je proglašena katastrofa (Sisačko-moslavačka, Karlovačka i u Zagrebačkoj županiji općine Kravarsko i Pokupsko)

Brošura: Program mjera obnove zgrada oštećenim potresom

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime