PETRINJA Svečani prijam za Pavela Puklavca

Najbolji sportaš Petrinje i SMŽ sjajno je odradio dionice na Europskom prvenstvu

206

Član Hrvačkog kluba Petrinja Pavel Puklavec proglašen je najboljim sportašem grada Petrinje u 2021. godini, ali i najboljim sportašem Sisačko-moslavačke županije u prošloj godini.

Puklavec je nedavno nastupio za Hrvatsku hrvačku reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Budimpešti. Sjajan rezultat bio je više nego dobar razlog da u prostorijama Gradske uprave Grada Petrinje gradonačelnica Magdalena Komes organizira svečani prijam:

“Drago mi je i čast mi je primiti Vas u Gradsku upravu, zapravo nastaviti tradiciju primanja uspješnih Petrinjaca. Čestitam od srca na Vašem uspjehu. Meni i mojim suradnicima svakako nije žao na osvojenom petom mjestu. Iz svega što čujem i vidim, shvaćam da ste perspektivan mladi sportaš koji definitivno ima još vremena osvajati puno medalja. Baš iz tog razloga sam izuzetno sretna što je hrvačka dvorana bila jedna od prvih obnovljenih objekata u Petrinje, kako bi se Vama i ostalim hrvačima stvorilo preduvjete za ostvarivanje ovakvih izuzetnih uspjeha. Hvala Vam što pronosite ime grada Petrinje i Hrvatske u Europi i svijetu, činite to i dalje!”

Predsjednik Hrvačkog kluba Petrinja Vinko Kadečka naglasio je da je Puklavec u Mađarskoj ostvario povijesni rezultat:

“Unatrag 20 godina mi na seniorskom prvenstvu nismo ostvarili bolji rezultat. Iako je mjesto peto, mi smo prezadovoljni njegovim hrvanjem. Pobijedio je jako, jako dobre protivnike. Moje i Pavelovo mišljenje je da se hrvalo negdje drugdje, a ne u Mađarskoj, da bi Pavel ušao u finale.”

Čestitke je Pavelu uputio i predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ Marko Badrić:

“Kad sam čuo da je osvojio peto mjesto bio sam sav sretan. Iako nije osvojena medalja, vjerujem da će to biti stimulans ne samo za tebe nego i za sve ostale petrinjske sportaše. Ono u što sam siguran da će Petrinjski sportski savez i Grad Petrinja podupirati sve tvoje odlaske na pripreme i nagrađivati sve tvoje uspjehe. Moram naglasiti i da će Zajednica sportskih udruga i saveza SMŽ raspisati natječaj za stipendije za kategorizirane sportaše te da ćemo ti osigurati financijsku potporu.”

Badrić je izrazio uvjerenje da ćemo za tri godine Pavela gledati na Olimpijskim igrama.

Puklavec je istaknuo da je na ovom natjecanju imao podršku i Kluba i Reprezentacije:

“Tempirali smo formu kako treba, treneri su zadovoljni. Meni je žao što nije medalja. Imao sam četiri teške borbe. Prvu protiv poznatog protivnika Moldavca, potom protiv Armenca koji hrva za Poljsku, dok sam u trećoj borbi tijesno izgubio od Mađara. Čekao sam pobjednika između Finca iI Srbina. Srbin je pobijedio i hrvao sam protiv njega. Nažalost, tuširao me i tu sam izgubio borbu.”

Zapravo je riječ o Irancu koji nastupa za Srbiju tako da sam na Europskom prvenstvu izgubio od Azijca, istaknuo je Puklavec. Na kraju je zahvalio treneru, predsjedniku, Gradu Petrinji i Reprezentaciji Hrvatske. Izrazio je uvjerenje da će s ovakvim radom još bolji rezultati doći.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime