PETRINJA U posebnim uvjetima vijećnici donijeli niz odluka

Održana 34. sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje

51
Foto: Facebook Rad za naš grad

Na 34. sjednici Gradskog vijeća Grada Petrinje koja je održana u četvrtak, 26. ožujka u Velikoj dvorani POU Hrvatski dom, u posebnim uvjetima zbog mjera koje su na snazi radi pandemije koronavirusa doneseno je niz zaključaka i odluka.

Foto: Facebook Rad za naš grad

Nakon usvajanja Skraćenog zapisnika s 33. sjednice Gradskog vijeća, usvojen je Prijedlog mjera za ublažavanje negativnih posljedica uzrokovanih koronavirusom COVID – 19 na gospodarstvo Grada Petrinje, potom i Prijedlozi Odluke o izradi VII. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Petrinje, Odluke o izradi VI. Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Petrinje i Odluke o izradi I. Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Slatina.

VEZANE VIJESTI
Sisačka oporba upozorava na "stihijske i naprasne odluke" gradonačelnice

Gradski vijećnici usvojili su Prijedloge I. Izmjene i dopune Programa javnih potreba u: kulturi; socijalnoj skrbi i zdravstvu; odgoju, obrazovanju i razvoju civilnog društva te sportu Grada Petrinje za 2020. godinu.
Također su usvojene I. Izmjene Financijskog plana Dječjeg vrtića Petrinjčica Petrinja za 2020. godinu, POU Hrvatski dom, Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja, Vatrogasne postrojbe Grada Petrinje, komunalnog trgovačkog društva Komunalac Petrinja d.o.o.
Vijećnici su usvojili I. Rebalans Plana rada Privrede d.o.o. Petrinja za 2020. godinu (dijela koji se financira iz gradskog proračuna), a također su donesene Odluke o I. izmjenama Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, kao i održavanja komunalne infrastrukture u 2020. godini.

VEZANE VIJESTI
Bez trzavica na Aktualnom satu
Foto: Facebook Rad za naš grad

Tijekom 34. sjednice Gradskog vijeća donesena je Odluka o I. Izmjenama i dopunama Proračuna Grada Petrinje za 2020. godinu sa projekcijama za 2021. i 2022. godinu i I. Izmjena i dopuna Plana razvojnih programa Grada Petrinje za razdoblje 2020. – 2022. godine.

Gradsko vijeće je izglasalo i Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za kratkoročno zaduženje “Komunalac Petrinja” d.o.o. Petrinja, Prijedlog Odluke o dopunama Odluke o komunalnoj naknadi, kao i Odluka o usvajanju Izvješća o radu Komunalac Petrinja d.o.o. za 2019. godinu i Odluke o izmjeni Odluke o osnivanju javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje.

VEZANE VIJESTI
Svečanom sjednicom započelo obilježavanje Dana općine Lipovljani

Ujedno kao nadopunu Dnevnog reda vijećnici su izglasali i točku koja se odnosila na izmjenu Poslovnika o radu Gradskog vijeća, tako će se ubuduće sjednice moći održavati elektronskim putem.

Foto: Facebook Rad za naš grad

Ujedno svi vijećnici odrekli su se svoje naknade u 2020.godini u korist gospodarskih mjera za ublažavanje negativnih posljedica uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19. Gradsko vijeće dalo je preporuku Gradonačelniku da donese odluku o ukidanju naknada i za članove nadzornih odbora i upravnih vijeća pojedinih tvrtki.

 

Izvor: Rad za naš grad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here