PETRINJA Započinju radovi na rekonstrukciji ceste Šetalište Kajetana Knežića i sanaciji mosta u Srnakovoj ulici

Pri kraju je i projekt izgradnje terase na nasipu

581

U prostoru Gradske uprave Grada Petrinje potpisani su ugovori za nabavu radova za projekt Grad na Kupi: Grupa 1. – Šetalište Kajetana Knežića i Grupa 2. – Sanacija cestovog mosta.

Sa odabranim izvođačima, tvrtkama Petrol prom d.o.o i Antirost Delnice d.o.o., ugovore je potpisala gradonačelnica Magdalena Komes:

“Okupili smo se kako bismo potpisali posljednji u nizu ugovora u sklopu Intervencijskog plana. Pri kraju je projekt izgradnje terase na nasipu rijeke Petrinjčice uz koji je trebala biti i izgradnja muzeja, no kako je u potresu zgrada Munjare uništena tako smo od tog dijela projekta odustali. Terasa će, nadam se uskoro, ući u funkciju, doduše polovičnu, ali mislim da će imati dobru svrhu za naše Petrinjce. Isto tako i samo šetalište da se napokon uredi i da imamo onda cijeli niz duž nasipa, a isto tako svi znamo da nam je most poprilično devastiran.“

Voditeljica projekta Grad na Kupi Kata Rupčić rekla je nešto više o projektu:

“Projekt Grad na Kupi je projekt planiran Intervencijskim planom Grada Petrinje, u prvotnom planu je bilo 11 infrastruktura, međutim obzirom na potres i na situaciju koja nas je zadesila nakon istoga stanje nekih planiranih infrastruktura više nije bilo takvo da bismo sve stigli odraditi u zadanom roku. Projekt se financira iz Europskog fonda za regonalni razvoj. Osim spomenute dvije infrastrukture u tijeku su i radovi na građenju terase na rijeci Petrinjčici, a sva tri projekta treba završiti do lipnja sljedeće godine. Ukupna vrijednost projekta je blizu 6 milijuna kuna, omjer finanicranja je 85% od strane Europske unije i 15% od strane Grada Petrinje.”

Vlasnik tvrtke Antirost Delnice Josip Milković izrazio je zadovoljstvo ukazanim povjerenjem.

Davor Panjkret predstavnik je poduzeća Petrol prom, koje je dobilo na ugovoru izvođenje i sanaciju predmetnih radova na rekonstrukciji Šetališta Kajetana Knežića:

“Do sada smo sudjelovali u projektu Intervencijskog plana Grada na Kupi, na projektu terasa na Petrinjčici, koja je u potpunosti završena, čekamo tehnički pregled i ona će se funkcionalno moći pustiti u optjecaj. Do sada smo izveli više projekata. Zahvaljujemo na povjerenju i vjerujemo u dobar poslovan odnos i dalje i suradnju s Gradom Petrinjom.”

Ugovorena vrijednost radova za sanaciju mosta je 1.729.578,88 kuna, dok je ugovorena vrijednost radova na Šetalištu Kajetana Knežića 2.153.768,75 kuna.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime