PETRINJA Županija osigurala modularni objekt za rad odjela za pulmologiju i dugotrajnog liječenja s palijativnom skrbi

Objekt koji se sastoji iz dvije montažne zgrade površine oko 400 četvornih metara započet će s radom u petak

1171

U kontejnerskom naselju u Mošćenici, Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak predan je za uporabu modularni objekt za rad odjela za pulmologiju i dugotrajnog liječenja s palijativnom skrbi.

Kako je pojasnio župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak, nakon što je Županija u Sisku primarnu zdravstvenu zaštitnu iz kontejnera preselila u čvrst, siguran i topao objekt, isto je učinjeno u Petrinji:

“Za zaposlenike Zavoda za hitnu medicinu i Zavoda za javno zdravstvo te službenike SMŽ koji su se nalazili u kontejneru. Isto tako, osigurali smo povratak iz Siska u Petrinju Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Kao što smo najavili, osiguravamo kvalitetan objekt i kvalitetnu zdravstvenu skrb za Odjel za pulmologiju i dugotrajno liječenje i palijativnu skrb. Važno nam je da u Petrinju vraćamo zdravstvene usluge koje su Petrinjci imali prije potresa, važno nam je da osiguravamo kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga svim stanovnicima Sisačko-moslavačke županije. Modularni objekti u Mošćenici uređeni su sukladno svim zdravstvenim standardima. Ovdje će biti smješteno 28 pacijenata. Svaka soba ima centralni kisik, televizor… uvjeti su zaista dobri. Iskoristio bih ovu prigodu i zahvalio gradonačelnici Petrinje koja nam je omogućila da koristimo ove objekte na korist svih Petrinjaca i svih stanovnika Sisačko-moslavačke županije.”

Velik je ovo dan za Opću bolnicu “dr. Ivo Pedišić” Sisak, istaknuo je njezin ravnatelj Tomislav Dujmenović:

“Odjel za pulmologiju i dugotrajno liječenje i palijativnu skrb započet će s radom u puno ljepšim i ugodnijim uvjetima, a hospitalizirani bolesnici će biti u puno boljim uvjetima. Zahvaljujući razumjevanju gradonačelnice Petrinje i velikoj pomoći našeg župana, dobili smo na korištenje ovaj objekt koji se sastoji iz dvije montažne zgrade površine oko 400 četvornih metara.”

U objektu je sedam dvokrevetnih soba, a i čekaonica je u zatvorenom prostoru. Poboljšat će se skrb i povećati kapaciteti cijele bolnice, naglasio je Dujmenović.

Pročelnik Službe za interne bolesti Željko Križanić rekao je da je presretan zbog ovog objekta:

“Dobivamo nove prostore za jedan odjel koji je funkcionirao prije potresa, a naše pacijente smo morali dislocirati izvan županije. Otvaranjem ovog odjela dosta ćemo rasteretiti naše akutne krevete, akutne odjele i to nam puno znači. Mislim da smo svi s ovim danom sretni što smo ušli u te nove prostore.”

Cijeli objekt bit će spreman za prve pacijente već krajem ovoga tjedna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime