U organizaciji Udruge ratnih veterana – veterana Domovinskog rata Grada Petrinje u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru od 1. do 18. rujna 2017. bit će postavljena izložba pod nazivom „Ne zaboravimo“.

Izložba fotografija ratnih događanja, postrojbi Hrvatske vojske Grada Petrinje i okolnih mjesta, sastoji se od 4 dijela koji se odnose sam početak Domovinskog rata, od rujanskih nemira u Petrinji 1990.godine do razaranja Petrinje u rujnu 1991.godine. U drugom dijelu prikazuje se život u progonstvu, osnivanje postrojbi Oružanih snaga Republike Hrvatske. Priprema i sama operacija Oluja, oslobađanje Petrinje i ulazak u grad 6. kolovoza 1995.godine su treći dio izložbe, a četvrti dio bit će posvećen poginulim i nestalim branitelja te civilima Petrinje.

Izložba, koja je organizirana pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Petrinje i Sisačko-moslavačke županije, bit će svečano otvorena 1. rujna 2017. točno u podne u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru. Otvorenje izložbe svojim će nastupom uveličati i Hrvatsko pjevačko društva „Slavulj“ te članovi Folklornog ansambla „Petrinjčica“, a u Vukovaru će biti postavljena do 18. rujna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here