Prvenstvo Republike Hrvatske u standardnim plesovima održano je proteklog vikenda u Križevcima u organizaciji Hrvatskog sportskog plesnog saveza. Na Prvenstvu se predstavilo i osam sportskih plesnih parova Sportskog plesnog kluba „Petrinia“ u svim starosnim kategorijama i postigli izvrsne rezultate.


Prvi uspjeh na Prvenstvu je bilo već to što su svi parovi iz prednatjecanja plasirali se u završnicu, te su ponijeli jedan naslov prvaka, tri naslova viceprvaka te imaju osvojena dva peta i dva šesta mjesta.
Naslov prvaka Republike Hrvatske u standardnim plesovima za 2017. godinu u starosnoj kategoriji „mladež“ (14, 15 god) osvojili su SPP Jakov Bjelac – Magdalena Vidas.
Viceprvaci u „osnovcima“ (10,11 god) su SPP Matija Baljak – Klara Autischer.
Viceprvaci u „mlađoj mladeži“ (12,13) su SPP Roko Šustić – Marta Marki.


Viceprvaci u „starijoj mladeži“ (16-18 g.) su SPP Juraj Bjelac – Renata Faizerakhmanova.
Peto mjesto osvojili su u „mlađoj mladeži“ SPP David Ljevar – Lara Ježovita, a u „starijoj mladeži“ SPP Lovro Peraković – Lea Stanić. U završnicu su se izborili i osvojili šesto mjesto u mladeži“ SPP Ivan Bušić – Lara Mojsović i u kategoriji „odrasli“ SPP Ivan Orabović – Iva Hanžeković.


Bitno je napomenuti kako na ovom Prvenstvu petrinjski plesni parovi nisu imali baš lak zadatak, jer je većina prvi put nastupila u višoj starosnoj kategoriji, što znači da su se natjecali protiv starijih kolega.
Deseti naslov prvaka RH za Jakova i Magdalenu
Jakov Bjelac i Magdalena Vidas članovi su Sportskog plesnog kluba „Petrinia“ i, kako smo već pisali, na Prvenstvu Republike Hrvatske u standardnim plesovima za 2017. g. proteklog vikenda osvojili su naslov prvaka. Ovo je Jakovu i Magdaleni deseti naslov prvaka RH i to u kontinuitetu. Naime, Jakov i Magdalena od prvog dana zajedničkog treniranja, a ušli su već u četvrtu godinu plesnog partnerstva, ostaju nepobijeđeni u Hrvatskoj u svojoj starosnoj kategoriji u svim disciplinama; u standardnim, latinsko-američkim plesovima i u najtežoj disciplini – kombinaciji 10 plesova.
Ove godine ušli su u starosnu kategoriju „mladež“ (14 i 15 godina), što znači da su se natjecali protiv starijih plesnih parova ali to nije umanjilo njihovu izvrsnost te su potvrdili naslov Prvaka Republike Hrvatske deseti put.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime