Petrinjčice trenirale za Olimpijadu na pomoćnom stadionu NK Mladosti

892

Mališani dječjeg vrtića Petrinjčica odradili su zagrijavanje uoči dječje olimpijade na pomoćnom terenu gradskog sportskog nogometnog kluba Mladost Petrinja. Predvođeni ravnateljicom vrtića Natašom Vidović koja se zahvalila petrinjskom gradonačelniku Darinku Dumboviću na ustupanju terena:

“S obzirom na sve protekle kišne dane, zamolili smo gradonačelnika da nam dozvoli da se okušamo, kao pravi sportaši, na ovom terenu s obzirom da djeca uskoro idu na Dječju olimpijadu pa smo nastojali vježbati da vidimo njihove sposobnosti na ovom terenu. Mogu reći da nas baš veseli s obzirom da je iako je ovih dana i mokro i blatnjavo, teren je suh, čist, baš onakav kakav priliči na igru s djecom”.

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović istaknuo je da je svrha pomoćnog terena da se koristi za ovakve prigode:

VEZANE VIJESTI
VIDEO Završeni radovi na dječjem vrtiću u Češkom Selu, slijedi opremanje
Izvor: FB Rad za naš grad

“Pripremu za olimpijadu u kojoj će i ovaj novi stadion dati svoj jedan mali doprinos. Pogotovo mi je drago što sve generacije u našem gradu mogu doći ovdje i trenirati, mogu se igrati. Otvoreni smo. Nogometni klub Mladost s ovim pomoćnim terenom daje sadržaj koji je izuzetno važan. Moramo se složiti da je ovakva vrsta treniranja nogometa, rukometa ili košarke i više nego da se ne radi ništa”.

Tjelesna aktivnost posebno je važna, a da bi djeca odrastala sa željom i voljom za treniranje potrebno im je postaviti dobar primjer. Stoga je petrinjski gradonačelnik pozvao sve građane da se aktiviraju:

VEZANE VIJESTI
Petrinjski gimnastičari napokon imaju "dom" kakav zaslužuju

“Apeliram na sve roditelje, na sve one koji se bave pedagoškim radom da iskoriste naše terene. Tereni su prekrasni, novi su. Dobro je ravnateljica rekla – kiša je padala, bile su poplave, a ovdje je suho. To je izuzetno važno za našu djecu. U svako doba ovdje se može trenirati i raditi”.

Mališani će imati još prilika za treniranje do dječje olimpijade koja će se održati u Popovači 28. svibnja. Na njoj će sudjelovati po 40 mališana iz svakog vrtića iz Sisačko-moslavačke županija u sportovima – nogomet, atletika, bacanje loptice i skok u dalj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here