Petrinjcima novo mjesto za uljepšavanje

Puno uspjeha u poslu vlasnicama novog salona poželio i gradonačelnik Darinko Dumbović koji je prisustvovao otvorenju

202
Facebook Rad za naš grad

U Petrinji je 6. srpnja otvoren novi obrt za frizersko – kozmetičke usluge „MN Beauty zone” na adresi Ulica dr. Josipa Nemeca 18, u prostorijama iznad kafića „Lobby“. Vlasnice su dvije mlade obrtnice Matea Jurkić i Nada Križić koje su hrabro odlučile pokrenuti zajedno ovaj posao.

Puno uspjeha u poslu poželio im je i gradonačelnik Darinko Dumbović koji je prisustvovao otvorenju salona.

Facebook Rad za naš grad

„Prije svega zahvaljujem pozivu i drago mi je što se radi o mladim osobama koji preuzimaju odgovornost za sebe i ustvari imaju cilj da budu samostalne, da budu nadogradnja kvalitete života, života koji daje njegu tijela, lica, kose znači općenito što danas treba čovjek. Ovo je nešto što je nadogradnja, ali i konkurencija ostalima, koja je ustvari dobrodošla, jer kad pogledamo da ovdje ima i nova aparatura koja je nešto novo u Petrinji, onda se vidi da se tu prišlo poslu s jednim kvalitetnim i dobrim stilom. Kad pogledamo dvije mlade osobe koje treba u budućnosti poticati, one su se samozaposlile. Grad Petrinja ima projekt kod samozapošljavanja i kod novog radnog mjesta gdje mjesečno sufinanciramo tri tisuće kuna po svakome djelatniku. Ako je prosjek pet tisuća kuna plaće,  onda 50% od plaće, to je dvije i pol tisuće kuna, što iznosi više od 30 tisuća kuna mjesečno. To nisu mala sredstva, to su sredstva iz Pilot projekt pet gradova koji su ratom zahvaćeni i taj je natječaj upravo u tijeku. Dobili smo odluku Ministarstva rada i Ministarstva regionalnog razvoja s kojom možemo ići u ugovore i dogovore s poduzetnicima i njihovim djelatnicima. Imamo 10 milijuna kuna na raspolaganje, odnosno za svako novo radno mjesto na mjesečnoj razini od tri tisuće kuna. Treba reći svakome hvala tko se želi zaposliti i zaraditi svoj vlastiti novac i nadograditi standarda života u gradu Petrinji. Ove dvije prekrasne mlade dame su izuzetno hrabre i odvažne, spadaju u sloj društva koji želi sebi biti gazda, a takvih je 7% od 100%, a onih preostalih 93% želi biti na proračunu i stvarati neku vrijednost kroz proračun koji su ustvari partner Gradu. Vjerujem da će se svi ugodno osjećati u ovome prekrasnom ambijentu”, istaknuo je Dumbović.

VEZANE VIJESTI
Program produženog boravka i u OŠ Mate Lovraka
Facebook Rad za naš grad

Vlasnice Matea Jurkić i Nada Križić rekle su nešto više o samome salonu i koje sve usluge i tretmane nude korisnicima.

„Nudimo kozmetičke tretmane, aparat s 27 funkcija koji trenutno nitko nema u Petrinji jer smo htjeli nešto novo i moderno. Nudimo još depilacije, manikura, trajni lak, masaže, anticelulitni tretmani, njega lica i tijela s različitim aparatima za muške i ženske, rekla je Jurkić.“

„Moj dio posla je sve što uključuje frizerske usluge, a to su šišanje, farbanje, dekoloracija za sve uzraste. Trenutno smo nas dvije zaposlene, ali imamo u planu zaposliti još jednu djelatnicu za ugrađivanje umjetnih trepavica. Planiramo proširiti poslovanje, no za sada ćemo vidjet kako će nam ići, vjerujemo i nadamo se da hoće. Probat ćemo pokrenuti taj biznis samostalno jer imamo plan i cijelu ideju kako ćemo poslovati pa bi naknadno još zapošljavali. Uložile smo svoja sredstva i nismo povukle nikakve poticaje iz EU fondova jer su bili ukinuti pa se nadamo da ćemo imati prilike negdje povući poticaj. Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 8-20 sati, subotom od 8:-14 sati, a nedjeljom ne radimo”, zaključila je Križić.

VEZANE VIJESTI
Petrinjska Mladost u borbi za 2. HNL s Opatijom
Facebook Rad za naš grad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here