Petrinjski mališani uskoro će dobiti novo igralište

398

U Maloj vijećnici Gradske uprave Grada Petrinje je u sklopu provedbe projekta „Unaprjeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“ potpisan Ugovor za građenje dječjeg igrališta Slatina u Ulici pukovnika Predraga Matanovića BB.

Ugovor vrijedan 381.868,75 kuna gradonačelnik Darinko Dumbović potpisao je s Vjekoslavom Kovačićem, direktorom tvrtke Kova d.o.o. koja je izvođač radova.

Ova je infrastruktura izuzetno važna za našu djecu, za našu budućnost i mislim da Pilot projekt pet gradova, odnosno Intervencijski plan, ide lagano, ali sigurno prema onim počecima zadanih poslova i zadataka koje moramo realizirati kao Grad. Znamo da su svi projekti iz Europske unije koje mi povlačimo izuzetno zahtjevni i da u tom djelu moramo profesionalno odraditi posao, a što se tiče posla, siguran sam zbog dosadašnje suradnje s gospodinom Kovačićem da će odraditi svoj posao profesionalno, a na kraju to očekujemo i od nadzora i svih onih koji su u projektu. Tražimo da oko posla budemo ozbiljni, mi smo Grad prijatelj djece i kada je u pitanju igralište, to je još jedna točka na i kojom dajemo poruku kako su djeca u svakom projektu na prvom mjestu“, zaključio je gradonačelnik.

Viši stručni suradnik za koordinaciju projekata Grada Petrinje Dino Žilić poručio je kako je ovaj projekt izuzetno važan za cjelokupno unapređenje života najmlađih sugrađana, a da će radovi na izgradnji Dječjeg igrališta Slatina biti gotovi u dogovorenom roku obvezao se Vjekoslav Kovačić, direktor tvrtke Kova koja je izvođač radova:

Potpisom današnjeg Ugovora možemo dati radni nalog kako bi mogli početi s pripremom i organizacijom. Dostavit ćemo hodogram sljedeći tjedan te se nadam da će sve biti u roku kvalitetno napravljeno i na zadovoljstvo djece, gradonačelnika i grada Petrinje.”

Upravo je radi sustavnog ulaganja u projekte rasta, razvoja i odrastanja djece te izgradnju lokalne zajednice ugodne za život Grad Petrinja jedan od tek 68 gradova i općina u Hrvatskoj koji ponosno nose status “Grada-prijatelja djece!”

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here