Petrinjski plesači najuspješniji na Prvenstvu RH u standardnim plesovima

472

Tri zlatne medalje, dvije srebrne i jednu brončanu medalju osvojili su članovi Sportskog plesnog kluba „Petrinia“ na Prvenstvu Republike Hrvatske u standardnim plesovima za 2018. godinu. Prvenstvo je održano proteklog vikenda u Osijeku i nastupilo je devet petrinjskih plesnih parova, a osvajanjem navedenih medalja najuspješniji su sportski plesni klub u Hrvatskoj.


Svoju izvrsnost ponovno su pokazala i dokazala braća Bjelac sa svojim partnericama, odnosno povijesni rezultat opet pišu SPP Juraj Bjelac – Renata Faizerakhmanova.
Naime, prvi put u Hrvatskoj organizirano je državno prvenstvo u kategoriji „U 21“ – plesači starosti do 21 godine (inače, u svijetu redovna kategorija), a Juraj i Renata svojim plesnim umijećem zasjenili su konkurenciju i uvjerljivo bili najbolji i ponijeli prvi naslov prvaka RH u ovoj kategoriji.


Juraj i Renata ove godine prvi put zaplesalisu i u kategoriji „odrasli“ (od 19 do 34 godine) i završili nadomak medalje, na visokom četvrtom mjestu. 

U starosnoj kategoriji „mladež“ (14 i 15 godina) sportski plesni par (SPP) Jakov Bjelac – Magdalena Vidas potvrdili su trinaesti put za redom titulu državnih prvaka, što znači da su petu godinu nepobjedivi u RH.
Treću zlatnu medalju osvojili su SPP Tihomir Baljak – Silvana Baljak, par starosne kategorije „veterani I“, kojima je ovo bio prvi nastup na državnom prvenstvu i odličnim nastupom osvojilli su prvo mjesto.


Srebrnu medalju osvojili su u „starijoj mladeži“ SPP Lovro Peraković – Lea Stanić, te u kategoriji „veterani III“ SPP Davor Jambriško – Renata Hartman.
Izvrstan nastup i ovaj put imali su najmlađi petrinjski plesači Matija Baljak – Klara Autischer, te osvojili treće mjesto i brončanu medalju.
U kategoriji „mladež“ predstavio se i SPP David Ljevar – Aurora Ježovita, te ušavši u finale završili su na šestom mjestu, dok su u „starijoj mladeži“ nastupili SPP Filip Špalj – Bruna Žukina, te SPP Ivan Bušić – Lara Mojsović, koji su zauzeli 10., odnosno 11. mjesto.
Bio je ovo još jedan izvrstan ukupan rezultat cijeloga kluba, a u trećem mjesecu očekuje ih Prvenstvo RH u latinsko-američkim plesovima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime