Proteklog vikenda članovi Sportskog plesnog kluba Petrinia natjecali su se na bodovnom turniru u Čakovcu i na velikom međunarodnom turniru u Milanu, Italija, i postigli odlične rezultate.

Juraj Bjelac i Renata Faizerakhmanova, najuspješniji sportski plesni par Hrvatske, zaplesali su ovaj put u Milanu na WDSF-u „Milano Dance Sport Trophy 2017.“ i u konkurenciji od 67 sportskih plesnih parova u standardnim plesovima došli do završnice i osvojili drugo mjesto i srebrnu medalju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U Čakovcu na bodovnom turniru nastupilo je sedam sportskih plesnih parova petrinjskog Kluba u svim starosnim kategorijama.


Višestruki državni prvaci Jakov Bjelac – Magdalena Vidas i ovaj put pokazali su svoju izvrsnost i u kategoriji „mladež“ (junior II) i visokoj B kvalitativnoj kategoriji osvojili prva mjesta i zlatne medalje u obje discipline.

Najmlađi petrinjski plesači (kategorija „osnovci“), kvalitativna C kategorija, Matija Baljak – Klara Autischer osvojili su brončanu medalju u standardnim plesovima, dok su u latinsko-američkim bili odlični osmi.


U kategoriji „mlađa mladež“ (junior I), C kategorija, par David Ljevar – Aurora Ježovita osvojili su četvrto mjesto u standardnim plesovima dok su u latinsko-američkim ponijeli brončanu medalju.

Nešto stariji sportski plesni par Filip Špalj i Bruna Žukina u kategoriji „starije mladeži“, C kvalitativnoj, bili su četvrti u obje discipline.
U kategoriji „odrasli“ i to u latinsko-američkim plesovima, zabljesnuli su SPP Marko Šapina – Anja Alispahić i osvojili prvo mjesto i zlatnu medalju.

Petrinjski plesni klub ponosan je i na svoje veterane, odnosno u kategoriji „veterani I“ od nedavno su se počeli natjecati SPP Tihomir Baljak – Silvana Baljak i od samog početka postižu izvrsne rezultate, što su pokazali i na ovom turniru te se kući vratili s dvije zlatne medalje.

Svoje predstavnike Klub ima i u kategoriji „veterani II“ – SPP Davor Jambriško – Renata Hartman koji su u standardnim plesovima ponijeli zlatnu a u latinsko-američkim plesovima srebrnu medalju.

Iako se bliži kraj kalendarske godine pred petrinjskim plesačima stoje još dva velika WDSF turnira; u Mariboru, Slovenija, i u Dnipropetrovskom, Ukrajina, a SPP Juraj Bjelac – Renata Faizerakhmanova kao najbolji u Hrvatskoj 16. prosinca 2017.g. predstavljat će Lijepu našu na Svjetskom prvenstvu u standardni plesovima koje se održavati u Rigi, Latvija.

Foto: SPK Petrinia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here