Petrinjski plesači uspješni od Portoroža do Kišinjeva

169

Protekla dva vikenda petrinjski plesači, članovi Sportskog plesnog kluba Petrinia, sudjelovali su na dva velika međunarodna natjecanja.

SPP Jakov Bjelac – Magdalena Vidas kao najbolji sportski plesni par Republike Hrvatske u starosnoj kategoriji „mladež“ predstavljali su Hrvatsku 28. travnja 2018.g. na Svjetskom prvenstvu u kombinaciji u Kišinjevu u Moldaviji. Kombinacija je najteža disciplina koja zahtjeva od plesača prezetnaciju i latinsko-američkih i standardnih plesova i ukupna ocjena se zbraja za određivanje plasmana. Jakov i Magdalena uspješno su odradili i ovo, najvažnije natjecanje u sportskom plesu, te ušli u četvrtzavršnicu i zauzeli 21. mjesto u svijetu.

VEZANE VIJESTI
Dođite i zaplešite na Latino večeri!


Protekli vikend u Portorožu, Slovenija, održan je Junior dance festival 2018., natjecanje za mlađe kategorije u sportskom plesu: juvenile I i II (mlađi osnovci i osnovci) i junior I i II (mlađa mladež i mladež), a od petrinjskih sportskih plesnih parova sudjelovali su SPP Matija Baljak – Klara Autischer (osnovci) i SPP Jakov Bjelac – Magdalena Vidas (mladež).
U sklopu Festivala, uz WDSF (WorldDanceSportFederation) natjecanje, prvi put je održano i natjecanje DSE (DanceSportEurope) Children European Grand Prix. Festival je okupio natjecatelje iz 20-tak zemalja, a naši plesači ponovno su se plasirali u sam vrh natjecanja.
Matija i Klara izvrsnim nastupom od četvrtfinala, kroz polufinale, plasirali su se u samo finale, te osvojili 5. mjesto u standardnim, te 6. mjesto u latinsko-američkim plesovima. U dijelu DSE natjecanja zauzeli su 13. mjesto u obje discipline.

VEZANE VIJESTI
Kup grada Dervente u rukama petrinjskih plesača


Odličan nastup odradili su i Jakov i Magdalena, te u WDSF dijelu natjecanja, u konkurenciji od čak 30 sportskih plesnih parova i od osminefinala, došli su do finala i osvojili 5. mjesto u standardnim i 8. u latinsko-američkim plesovima, dok su rezultatom u DSE dijelu okrunili cijelo natjecanje srebrnom medaljom u standardnim plesovima.

Foto: Plesni klub Petrinia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here