PETRINJA Frizerkama i kozmetičarkama donirana vrijedna zaštitna oprema

Donacija je vrijedna oko 25 tisuća kuna, a namijenjena je za 21 salon

473

Nakon što je u Hrvatskoj krenuo drugi krug popuštanja mjera u kojem su počeli raditi  frizeri, pedikeri i kozmetičari, petrinjski je gradonačelnik Darinko Dumbović 4. svibnja u velikoj vijećnici Grada Petrinje primio predstavnike Ceha frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Petrinje, Gline i Topuskog te im uručio zaštitna sredstva za rad.

Naime, donacija je vrijedna oko 25 tisuća kuna. Namijenjena je za 21 salon, odnosno po salonu je donirano 200 rukavica, 100 jednokratnih ogrtača, 100 maski, pet litara dezinficijensa za ruke i za podove te zaštitni viziri za lice. Vlatka Pavičić Šimić, predsjednica petrinjskog Ceha frizera i kozmetičara zahvalila je u ime svih kolegica na ovoj vrijednoj i značajnoj donaciji.

 „Nama je ova pošiljka od velike vrijednosti i jako velike pomoći. Nažalost, ona nam je dostatna za samo 15-ak dana rada. Ako Grad bude u mogućnosti pomoći nam barem s još jednom pošiljkom, bit ćemo zahvalni. Ako ne, mi kad radimo stvaramo pa ćemo pokušati iznaći mogućnosti i za ovo. Voljela bih naglasiti da našem području, gdje djeluje ovaj Ceh, niti jedan načelnik niti gradonačelnik se nije odzvao, neki čak nisu ni odgovorili. Puno vam hvala što razumijete malog čovjeka i nas male obrte i što ste podržali naš zahtjev te nam izašli u susret. U salonima su počele gužve, mi se pridržavamo mjera, smanjena nam je količina rada, samo jedna je djelatnica u smjeni, smanjen je i broj mušterija. Za sada nećemo dizati cijene, zbog ove donacije, ali ako se pokaže skupljim morat ćemo krenuti i s tom nepopularnom mjerom.“

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović istaknuo je kako i primjer ovih djelatnosti pokazuje trag koji koronavirus ostavlja, a to je da moramo graditi život poštujući određena pravila, distancu i higijenske mjere. Zahvalio je na lijepim riječima, podsjetivši kako i sam dolazi iz poduzetničkog sektora pa je svjestan svih problema s kojima se poduzetnici susreću.

„Znam što znači ne imati, što znači imati pa ne imati, znam što su oscilacije, znam što su krize i znam što je ova kriza donijela. Ovo je poruka i za druge cehove koji se mogu organizirati, da dođu po tu neku pomoć koja je možemo reći „prva pomoć“. Sada su mnogi poduzetnici u jednom „koma“ položaju u kojem moramo „dati umjetno disanje“, a „umjetno disanje“ je u ovom slučaju uvijek najbolja pomoć – materijalna i financijska. Znači, ne trebamo lijepih priča, što bi mi svi trebali, programe i td. Treba nam konkretna pomoć, a ovo je konkretna pomoć. Neka ta konkretna pomoć bude početak, da vidimo zajednički kako usmjeriti te pomoći prema jednom od najsamostalnijih slojeva društva, a to ste vi koji gurate novce u sam proračun.“

Dumbović je na kraju poručio kako niti Gradu nije lako, budući da su i oni ostali bez dijela sredstava. „S druge strane, jako nam je drago da i država i mi svi skupa možemo odvojiti za vas, vi gurate novce u proračun, vi ste ti koji nama trebaju, nama trebaju ljudi koji stvaraju nove vrijednosti, vi ste nova vrijednost društva i ja ću vas uvijek poštivati kao takve“, zaključio je gradonačelnik.

[srizonfbalbum id=3141]

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime