Petrinjskim studentima dodatnih 15 stipendija

Mjesečni iznos od 700 kuna u ovoj akademskoj godini dobilo još 15 studenata

1048

Nakon što je Grad Petrinja studentima s područja grada dodijelio 30 stipendija, odlučeno je kako će mjesečni iznos od 700 kuna u ovoj akademskoj godini dobiti još 15 studenata. Ugovore s novih 15 stipendista potpisao je 18. svibnja gradonačelnik Darinko Dumbović, koji je istaknuo kako grad neće štedjeti na studentima i djeci, naročito u situaciji kada velik broj mladih odlazi iz domovine.

“To je možda jedan mali korak k tome da postanete svoji ljudi, da znate uvijek da bilo kuda gdje odete, u bilo koji drugi grad izvan Petrinje, da je Petrinja stala uz vas i da vam pomažemo. I ono što je cilj, da u budućnosti nemamo ono što je izuzetno veliki problem u Hrvatskoj. Mnogi mladi ljudi, mnogi radno sposobni ljudi, mnogi koji su stekli svoja zvanja su otišli trbuhom za kruhom, a u tom valu smo mi kao država izgubili jako puno. Negdje oko 14 posto radnog sposobnog stavnovništva je otišlo u zemlje članice Europske unije. Ni manje ni više to vam je 348 tisuća ljudi koji su jednostavno sada bogatstvo nečije druge zemlje.”

Dumbović je studentima poručio kako u Gradu nastoje stvoriti što kvalitetnije uvjete za život te da trenutno imaju u provedbi oko 700 milijuna vrijedne projekte. Poželjevši im puno uspjeha u njihovom školovanju, pozvao ih je da se nakon toga svakako vrate u svoj grad.

“Svuda prođi svojoj kući dođi. Odite, vidite, ali nastojte da uvijek budete dijelom onoga odakle ste došli, odakle ste potakli. Ja se ne bojim za vaš senzibilitet, ali sam imao potrebu da vam kažem par riječi i da u budućnosti uvijek i na svakom mjestu predstavljate svoj grad. Vi ćete biti školovani ljudi, školujete se na kraju krajeva da budete akademski obrazovani i da budete jedni krasni, mladi ambasadori grada Petrinje”. 

U ime stipendista zahvalio se Frano Miholjević, student na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

“Ovim bi se putem htjeli zahvaliti gradu Petrinji, našem gradonačelniku Darinku Dumboviću što su nam ponudili ovakvu pomoć u našem studiranju i našem profesionalnom unaprjeđenju. Vjerujem da ćemo se svi potruditi ne razočarati takve izvore i da ćemo na kraju ostati barem donekle povezani s našim rodnim gradom Petrinjom”.

[srizonfbalbum id=2640]

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime