Pijanom recidivistu iz Kutine izrečena zatvorska kazna

Recidivist zatečen u prometu s 2,19 promila te je kažnjen s kaznom zatvora u trajanju od 60 dana uz uvjet na godinu dana zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije

453
Ilustracija

Sinoć, 30. kolovoza, oko 21.25 sati, u Ulici Stjepana Radića u Petrinji, zaustavljeno je osobno vozilo sisačkih registracija kojim je upravljao 47-godišnjak s područja Kutine pod utjecajem alkohola do 2,19 promila.

Kako se radilo o ponavljaču prekršaja, tj. o recidivistu, uhićen je i tijekom današnjeg dana doveden na prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 60 dana uz uvjet na godinu dana te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od godinu dana.

Također, alkohol je ‘kumovao’ trima prometnim nesrećama tijekom vikenda na području PU sisačko-moslavačke:

  • U petak, 28. kolovoza, oko 15.40 sati, na raskrižju Ulice kralja Petra Krešimira IV i Kolodvorske ulice u Kutini, dogodila se prometna nesreća.
    Naime, do nesreće je došlo kada je 25-godišnji vozač iz Kutine, upravljao vozilom kutinskih registracija te je dolaskom do raskrižja, prilikom skretanja udario u vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao 63-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,89 promila. U ovoj nesreći, nije bilo ozlijeđenih. 63-godišnjak je do otriježnjenja smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje te protiv obojice slijedi prekršajna prijava.
  • U petak, 28. kolovoza oko 22.30 sati, u mjestu Sela na sisačkom području, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreću je izazvao 53-godišnjak s područja Siska, koji je pod utjecajem alkohola od 1,25 promila upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija. On je vožnjom unatrag udario u propisno parkirano vozilo 26-godišnjeg vlasnika. Protiv vozača nadležnom Općinskom sudu bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.
  • U subotu, 29. kolovoza oko 22.50 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, kod Novske, prometnu nesreću izazvao je 21-godišnjak s područja Novske. Naime, on je pod utjecajem alkohola od 0,70 promila upravljao osobnim vozilom kutinskih registracija i uslijed ne kretanja sredinom obilježene prometne trake, sletio van kolnika i udario u odbojnu metalnu ogradu. U ovoj prometnoj nesreći 19-godišnja putnica je zadobila lakše tjelesne ozljede. Protiv vozača nadležnom Općinskom sudu bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here