PLENKOVIĆ Bude li trebalo, svaki ćemo tjedan donositi nove mjere

Nastavljamo raditi u korist građana i gospodarstva, naglasio je premijer

240
Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak u Imotskom da će Vlada, bude li trebalo, svaki ponedjeljak reagirati i donositi odluke vezane uz cijene goriva.

“Nastavljamo raditi u korist građana i gospodarstva, mi ćemo tu biti i agilni i adaptabilni, ako treba baš svaki ponedjeljak ćemo donositi na telefonskoj sjednici Vlade nove mjere”, rekao je premijer.

Vlada je u ponedjeljak na telefonskoj sjednici uredbom odredila najvišu cijenu osnovnog motornoga benzina od utorka od 12 kuna po litri, a dizela 12,80 kuna dok će litri plavoga dizela stajati 9,16 kuna po litri.

Tako će litra benzina pojeftiniti za tri lipe, a dizela za devet lipa.

Najviše maloprodajne cijene za sve naftne derivate sa dodanim multifunkcionalnim aditivima utvrđuju se i dalje slobodno.

Plenković je istaknuo i kako su Hrvatske autoceste protekli vikend imale najbolji vikend po broju vozila i naplaćenoj cestarini do sada, što po njemu znači da se turisti voze, ali i da Hrvatska tim putem ostvaruje prihode.

“Moramo gledati da Vlada, kao što inače radimo, radimo agilno, radimo adaptabilno, interveniramo kada treba, naravno da imam na umu da je riječ o turističkoj sezoni, da je ovo vrijeme kada je važan trenutak i za prihode svih koji se bave turizmom, ali i za državu, da ima neke koristi od toga da bi povećali fiskalni kapacitet za intervencije za onda kada će to trebati, a to će biti jesen”, rekao je Plenković.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime