PLENKOVIĆ Hrvatski paket mjera kopirale su i neke europske zemlje

Hrvatski paket mjera je itekako gledan i analiziran

229
Foto: Vlada RH

Hrvatski paket mjera za ublažavanje učinka rasta cijena plina i struje analizirao se te u nekim slučajevima i primijenio u drugim zemljama, rekao je u petak premijer Andrej Plenković nakon sastanka s veleposlanicima zemalja članica Europske unije.

Plenković je u petak održao redovni polugodišnji sastanak s europskim diplomatima u Zagrebu. Razgovaralo se i o predstojećem neformalnom samitu EU u Pragu na kojem će, osim rata u Ukrajini, ključne teme biti energetska pitanja i zajednički napori da se olakša život europskim građanima suočenima s inflatornim pritiskom te rastom cijena plina i struje.

“Hrvatski paket mjera je itekako gledan, analiziran pa i u nekim slučajevima primijenjen kao model u drugim zemljama, jer su vidjeli da smo našli dobar način kako da se ublaži ono što bi se dogodilo u pogledu računa za plin i za struju da vlada nije intervenirala”, rekao je premijer.

U ovom polugodištu Unijom predsjeda Češka.

Plenković je podsjetio da je Češku posjetio u prvom tjednu njezina predsjedanja kako bi “markirao” hrvatske prioritete kao što su ulazak u eurozonu i šengenski prostor.

Svi strani veleposlanici Europske unije razumiju da se ulaskom Hrvatske u šengen i eurozonu “otvara jedan novi prozor za Hrvatsku”, odnosno “dvije dodatne pozitivne legitimacije koje će privući i brojne ulagače u Hrvatsku”.

“A naravno i brojne turiste kojima će to olakšati dolazak u Hrvatsku”, zaključio je  Plenković.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime