PLENKOVIĆ Nećemo dopustiti pad životnog standarda građana

Hrvatska je, što se tiče cijena plina i struje, sigurna do proljeća

137
Foto: Vlada RH

Predsjednik Vlade Andrej Plenković dao je u Zaprešiću nakon sastanka sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Zajednice općina izjavu za novinare.

Govoreći o rastu cijena energenata, premijer je istaknuo da one trenutno rastu na svjetskom tržištu.

Naglasio je da je Hrvatska, što se tiče cijena plina i struje, u boljem položaju od mnogo zemalja jer je sigurna do proljeća.

Što se pak tiče cijena goriva, Vlada je jučer reagirala i ograničila te cijene na 30 dana.

“Pratit ćemo situaciju, imamo još dosta alata i ići ćemo za tim da ne ugrozimo životni standard građana”, poručio je i istaknuo da Vlada neće sada, u fazi velikog gospodarskog oporavka, dopustiti pad životnog standarda građana nakon što je najveću krizu uslijed pandemije uspjela kvalitetno riješiti.

Što se tiče popisa stanovništva, premijer Plenković kazao je da nema puno više dodati osim onoga što je objavio Državni zavod za statistiku.

Njima treba još nekoliko dana da do kraja dovedu popis. Prvi dio elektronskog popisivanja prošao je jako dobro, istaknuo je premijer Plenković, što je pokazalo da veliki broj hrvatskih građana ide ukorak s digitalizacijom.

Fizičko popisivanje, dodao je, ide malo sporije, ali u tome ne vidi problem jer je bitno da imamo realnu sliku koliko Hrvatska ima stanovnika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime