Plenković: Žalim zbog smrti djevojčice Madine, Božinović ostaje

155
Foto: Vlada RH

Premijer Andrej Plenković izrazio je u srijedu žaljenje zbog smrti djevojčice Madine Hussiny, kazao kako će Hrvatska poštovati presudu Europskog suda za ljudska prava (ESLJP), te kako Davor Božinović ostaje ministar unutarnjih poslova.

Poštovat ćemo presudu, izuzetno nam je žao zbog smrti djevojčice, a ministar će raditi svoj posao i na ovom predmetu i dalje, odgovorio je premijer u saborskom ‘aktualnom prijepodnevu’ Viliju Matuli (ZLB) koji je ustvrdio da ta presuda pokazuje duboku nekompetenciju hrvatskog upravljanja migracijama i ozbiljno ugrožava ulazak u Schengen, te upitao hoće li se Božinoviću zahvaliti na suradnji.

ESLJP je presudio da su Hrvatska, preciznije vaša Vlada, odnosno vi premijeru, krivi ste za povredu prava na život djevojčice Madine iz Afganistana, ta je presuda jedan od najvećih udaraca za vašu Vladu, kazao je Matula.

Premijer odbacuje tvrdnje o osobnoj ili Vladinoj odgovornosti.

„Čestitam što se tiče performansa, vidi se da ste glumac, ali baš takvu podvarijantu J’accuse (Optužujem), da sam osobno odgovoran za to što se dogodilo, ili Vlada (odbacujem)“, poručio mu je premijer.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime