Počasni konzul Moldavije sastao se s petrinjskim gradonačelnikom Dumbovićem

786

Počasni konzul Republike Moldavije Emil Solenički posjetio je Grad Petrinju, a njega je u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Darinko Dumbović. Razgovarali su o preliminarnoj suradnji Republike Moldavije i Grada Petrinje. Dumbović je istaknuo važnost ovog sastanka:

“Svaka politika je dobra politika koja može napraviti kroz sebe jedan određeni gospodarski obrat. Zato mi je drago da ima dosta interesa i za nas je velika stvar kad se čuje daleko o Petrinje, bez razlike bilo to u Zagrebu ili u bilo kojoj državi Europe, ali evo kad ste vi došli s nekim dobrim informacijama o gradu Petrinji gdje nam se otvaraju dobre mogućnosti i sve one šanse koje imamo kao grad i sve ono što kroz gospodarstvo i socijalne elemente koje grad proživljava. Naravno da sam rekao gospodinu Emilu da je kod nas ta priča malo teža, imali smo iza sebe rat i stradanja, ali je sad najvažnije da se oporavljamo i izvlačimo pouke kako napraviti dobre temelje i strategije za dobar razvoj”.

Počasni konzul Emil Solenički pohvalio je poticaje koje grad petrinja pruža poduzetnicima i mladima:

VEZANE VIJESTI
Akcija za sigurnost školaraca na petrinjskim ulicama

“Dobre vijesti i dobre stvari čuju se i šire se na daleko. Ne samo u Zagrebu, kao što ste spomenuli jer godišnje ja radim 120-125 tisuća kilometara plus avion i sve češće i češće čuje se Petrinja, ulaganja u Petrinju, grad Petrinja kao veliki support (podrška) malom i srednjem gospodarstvo, u zadnjih godina vodeći u tome – što je pravo zadovoljstvo meni, ne samo kao počasnom konzulu Republike Moldavije nego i gospodarstveniku to čuti, reći i vidjeti jer brojke i rezultati govore više nego dovoljno. Brojke su imponzantne. Mislim da bi puno, puno ostalih gradova trebalo doći, vidjeti i nastaviti u tome”.

Solenički je istaknuo da je cilj povezati gospodarstva Moldavije i Hrvatske, a na novinarsko pitanje znači li to da bi se u Petrinju mogla proširiti neka moldavska tvrtka je odgovorio – apsolutno, nađite mjesta. Recimo još da je gradonačelnik Grada Petrinje počasnom konzulu poklonio je stucku koja je simbol maloga grada velikog srca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here