Počasni konzul Moldavije sastao se s petrinjskim gradonačelnikom Dumbovićem

762

Počasni konzul Republike Moldavije Emil Solenički posjetio je Grad Petrinju, a njega je u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Darinko Dumbović. Razgovarali su o preliminarnoj suradnji Republike Moldavije i Grada Petrinje. Dumbović je istaknuo važnost ovog sastanka:

“Svaka politika je dobra politika koja može napraviti kroz sebe jedan određeni gospodarski obrat. Zato mi je drago da ima dosta interesa i za nas je velika stvar kad se čuje daleko o Petrinje, bez razlike bilo to u Zagrebu ili u bilo kojoj državi Europe, ali evo kad ste vi došli s nekim dobrim informacijama o gradu Petrinji gdje nam se otvaraju dobre mogućnosti i sve one šanse koje imamo kao grad i sve ono što kroz gospodarstvo i socijalne elemente koje grad proživljava. Naravno da sam rekao gospodinu Emilu da je kod nas ta priča malo teža, imali smo iza sebe rat i stradanja, ali je sad najvažnije da se oporavljamo i izvlačimo pouke kako napraviti dobre temelje i strategije za dobar razvoj”.

Počasni konzul Emil Solenički pohvalio je poticaje koje grad petrinja pruža poduzetnicima i mladima:

VEZANE VIJESTI
Uskoro energetska obnova Učiteljskog fakulteta

“Dobre vijesti i dobre stvari čuju se i šire se na daleko. Ne samo u Zagrebu, kao što ste spomenuli jer godišnje ja radim 120-125 tisuća kilometara plus avion i sve češće i češće čuje se Petrinja, ulaganja u Petrinju, grad Petrinja kao veliki support (podrška) malom i srednjem gospodarstvo, u zadnjih godina vodeći u tome – što je pravo zadovoljstvo meni, ne samo kao počasnom konzulu Republike Moldavije nego i gospodarstveniku to čuti, reći i vidjeti jer brojke i rezultati govore više nego dovoljno. Brojke su imponzantne. Mislim da bi puno, puno ostalih gradova trebalo doći, vidjeti i nastaviti u tome”.

Solenički je istaknuo da je cilj povezati gospodarstva Moldavije i Hrvatske, a na novinarsko pitanje znači li to da bi se u Petrinju mogla proširiti neka moldavska tvrtka je odgovorio – apsolutno, nađite mjesta. Recimo još da je gradonačelnik Grada Petrinje počasnom konzulu poklonio je stucku koja je simbol maloga grada velikog srca.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here