U Sisačko-moslavačkoj županiji započeo projekt “Oživljavanje samo rukama”

134

Župan Ivo Žinić nazočio je početku realizacije projekta „Oživljavanje samo rukama“ koji je danas predstavljen u Ekonomskoj školi u Sisku. Riječ je o projektu koji, pod pokroviteljstvom županije, u srednjim školama provodi Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije. Njihov će liječnički tim maturante srednjih škola na području županije, od siječnja do ožujka, podučavati osnovnim tehnikama i vještinama oživljavanja. Radi se o ukupno 13 srednjih škola, 66 razrednih odjeljenja te preko 1600 učenika. Župan Ivo Žinić i sam se okušao u reanimaciji. Istaknuo je kako je edukacija izrazito važna jer su prve minute najrizičnije, no nada se kako im, ovdje stečena znanja, ipak neće trebati….

VEZANE VIJESTI
Svjetska banka Hrvatskoj odobrila dva projekta protiv krize od 500 milijuna dolara

TON


Javnozdravstvena kampanja “Oživi me”u Hrvatskoj je započela još prošle godine uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije prepoznao je nacionalne napore u smanjenju smrtnosti uslijed iznenadne srčane smrti, rekao je ravnatelj Zavoda Mesud Peco. Poručio je kako će se sustavnom edukacijom značajan broj odraslih mladih osoba osposobiti za pružanje osnovnih mjera održavanja života do dolaska hitne medicinske pomoći…

TON


Županija je za ovaj projekt izdvojila 30 tisuća kuna dok Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije daje educirane mlade liječnike svojeg Edukacijskog centra te svu potrebnu logistiku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here