”Podijelimo radost dolazećih blagdana!” – moto ovogodišnjeg predblagdanskog prijama u Sisku

U prostoru hotela ''Panonija'' u Sisku održan je tradicionalni predblagdanski prijam.

411

U prostoru hotela ”Panonija” u Sisku održan je tradicionalni predblagdanski prijam s motom: ”Podijelimo radost dolazećih blagdana!”.

Jedan od uzvanika, sisački biskup Vlado Košić, je uz prigodne blagdanske poruke izrazio i zadovoljstvo postavljanjem spomenika blaženom Alojziju Stepincu i dobivanjem građevinske dozvole za podizanje spomen crkve u Zrinu, te je dodao:

”Želio bih svima vama zahvaliti na suradnji i potaknuti da mislimo posebno na naše mlade, i ne samo mlade stručnjake, nego i čitave obitelji koje odlaze iz naše domovine. To trebamo zaustaviti, brinuti se za svakog čovjeka, brinuti se da on ima od čega živjeti, da mu bude lijepo u njegovom domu, njegovom zavičaju. Evo to je briga svih nas i sve potičem i svima zahvaljujem na tome.”

Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu rekao je kako su fakulteti u Sisku i Petrinji vrhunski u svojim strukama, te je objasnio koje su glavne misije Sveučilišta.

VEZANE VIJESTI
Policija zaustavila Siščanina pod utjecajem alkohola

”Misija Sveučilišta u Zagrebu, općenito svih Sveučilišta, ali posebno Sveučilišta u Zagrebu, je stvaranje vrhunskih mladih stručnjaka koji će unaprijediti našu lijepu domovinu. Druga misija je da promičemo i usađujemo u njih one vrijednosti koje sam, kada sam prvi put izabran za rektora, nazvao biblijskima, a možemo ih nazvati i europskima. To su dvije temeljne misije Sveučilišta u Zagrebu. U tome nam, u ovoj županiji, posebno i sjajno daje potporu naš župan sa svojim suradnicima, jer ova dva fakulteta koje imamo u Sisku i Petrinji su vrhunski u svojim strukama.”

Rektor Sveučilišta u Zagrebu je sa županom Ivom Žinićem potpisao ugovor o izgradnji studentskog doma u Petrinji koji će mnogima omogućiti lakše školovanje.

”Imamo veliku potporu župana i ja sam danas bio ovdje da potpišemo ugovor o izgradnji studentskog doma u Petrinji. Taj dom omogućit će da mnogi mladi, koji inače ne bi mogli ovdje studirati, dođu, da mogu ovdje stanovati u dostojnim uvjetima i da isto tako ne budu samo iz Zagreba, nego iz cijele Hrvatske.”

VEZANE VIJESTI
Državno prvenstvo u kajaku i kanuu i ove godine u Sisku

Župan Sisačko – moslavačke županije Ivo Žinić ističe kako je u zadnje 2 godine iz fondova EU za razne projekte dobiveno 700 milijuna kuna, što je 10 puta više novca nego što ga je u izvornom proračunu županije, iz poreza na dohodak. Uz postojeće, najavio je i neke nove projekte.

”Znanstveno kulturno obrazovni centar koji sam spomenuo je samo dio jednog šireg projekta gdje želimo postati prepoznatljivi kao županija, gdje želimo postati centar kompetencija za elektro industriju, solarnu energiju, robotiku… Naš projekt ”gaming” industrije već pomalo živi, poduzetnički inkubator u Novskoj se gradi… Jedan od velikih projekata i lanaca vrijednosti je naš agro poljoprivredni centar koji će biti središte za naš već postojeći projekt ”Kupujmo lokalno”, gdje ćemo kroz taj agro proizvodno prehrambeni centar pakirati određene poljoprivredne proizvode.”

VEZANE VIJESTI
Drma li se sisačka gradska koalicija?

Župan je završio sa blagdanski prigodnom i motivirajućom porukom svim građanima.

”Moja poruka bi bila: Idemo dati ljudima nadu, idemo ih probuditi, nemojmo stalno samo sijati negativne stvari i pokušati obezvrijediti sve ono što je u Hrvatskoj prisutno, to nije dobro. Pa evo, s te strane, želim svima zaželjeti sretan Božić i blagdane, te poručiti da u novoj godini pokušamo zajedno pridonijeti da ova županija i naša Hrvatska idu naprijed.”

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here