Ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier pokrenuo je istragu o curenju diplomatske bilješke o siječanjskom posjetu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović SAD-u.

Ovu odluku ministra Stiera podupire i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Naime, u medije je izašla diplomatska bilješka o posjetu predsjednice SAD-u, koju je sastavio Nikica Kopačević iz hrvatskog veleposlanstva u Washingtonu, a odobrio veleposlanik Josip Paro. Iz nje se moglo iščitati gdje je sve predsjednica bila i s kime se susrela, a među istaknutima su senator iz Wisconsina Ron Johnson, američki veleposlanik Zalmay Khalilzad, potpredsjednik Atlantskog vijeća SAD-a Damon Wilson i ostali. Na sastancima se raspravljalo o vanjskoj i sigurnosnoj politici predsjednika Trumpa, o odnosu SAD-a i Rusije, te se navodi kako je sugovornicima ‘nametnula RH kao pouzdanog partnera i saveznika SAD-a’.

VEZANE VIJESTI
Kina odbija istragu o podrijetlu koronavirusa

Bilješka je 17. siječnja poslana u Ministarstvo vanjskih poslova, Ured premijera, MORH, Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost te u kabinet ravnatelja SOA-e, no kako je tajni dokument završio i u medijima, ministar Stier odlučio je pokrenuti istragu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here