Pokušao prokrijumčariti 12 stranih državljana

Zaustavljen je na autocesti kod Popovače

177
Foto: ilustracija MUP

U petak, 2. lipnja oko 23 sata, na autocesti A3 kod Popovače, policijski službenici su tijekom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija i krijumčarenja migranata zaustavili putnički kombi registarskih oznaka s područja Slavonskog Broda kojim je upravljao 36-godišnjak, a u vozilu se nalazilo 12 stranih državljana.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma vozač je uhićen, a strani državljani su dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 36-godišnjak po prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama iz Bosne i Hercegovine, a s ciljem stjecanja nepripadne imovinske koristi, u automobil preuzeo strane državljane, koji su nezakonito iz Bosne i Hercegovine ušli u Republiku Hrvatsku te je iste namjeravao prevesti do Zagreba.

Zbog počinjenog kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke dok je prema stranim državljanima proveden postupak sukladno Zakonu o strancima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime