Polaznici elitne vojne izobrazbe tradicionalno posjetili SMŽ

Polaznici 22. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ iz Zagreba na studijskom putovanju u Sisačko-moslavačkoj županiji

579

U sklopu svog redovnog plana i programa izobrazbe, polaznici 22. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ iz Zagreba boravili su na studijskom putovanju Središnjom Hrvatskom pa su tako 22. siječnja posjetili i Sisačko-moslavačku županiju.

Načelnik Ratne škole brigadir Mijo Kožić u posjet županiji poveo je 18 polaznika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore. Polaznike Ratne škole u sjedištu Županije primio je župan Ivo Žinić uz kojeg su bili i njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak. Župan im je zaželio dobrodošlicu te izrazio zadovoljstvo što polaznici ove elitne ratne škole, već šestu godinu tradicionalno posjećuju Sisačko-moslavačku županiju.

„Kao i svake godine, čast nam je ugostiti vas i razgovarati, prenijeti vam dio onoga što je Sisačko-moslavačka županija kako bi u nastavnom programu, koji imate prilikom posjeta određenim krajevima Hrvatske, mogli iz prve ruke saznati i doživjeti, vidjeti ono što jest ova županija. Dobro došli u grad Sisak – grad hrvatskih pobjeda. Ovaj grad nikada nije bio pobijeđen, nije bio pokoren, od srednjovjekovnih vremena pa do Domovinskog rata. Volimo nazvati i nazivamo ga gradom hrvatskih pobjeda“.

VEZANE VIJESTI
IPAK "VANI" NIJE SVE TAKO IDEALNO Medicinsko osoblje vraća se u sisačku Opću bolnicu

Župan je polaznike Ratne škole upoznao s osnovnim karakteristikama županije, njenim značajem u Domovinskom ratu i danas, pogodnostima i prednostima, smjerom razvoja i brojnim projektima koje provode, ali i problemima i poteškoćama, među kojima je, kao i u ostatku Hrvatske, najveći problem loša demografska slika i iseljavanje.

Brigadir Mijo Kožić zahvalio je  županu na prijemu 22. naraštaja polaznika ove škole koja je, kako je pojasnio, najviša razina vojne izobrazbe unutar OS RH i Ministarstva obrane RH.

„U našem nastavnom planu i programu, kao najvišoj razini vojne izobrazbe, imamo nastavne posjete i studijska putovanja u sklopu kojih obilazimo hrvatske gradove i županije i gdje se kolege polaznici, koji dolaze iz Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatske vatrogasne zajednice i kolega iz Republike Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije, zajedno školuju, obučavaju i usvajaju nova znanja za časnike koji će, nakon ove škole, preuzimati visoke dužnosti u svojim organizacijama“.

VEZANE VIJESTI
Raspjevani vikend u srcu Sisačko-moslavačke županije

Brigadir Kožić je pojasnio i zašto koriste ovakav način školovanja i oblik izobrazbe.

„Ovo je škola gdje postoji sinergija znanja, razmjene iskustava i usvajanja novih kompetencija kako bismo mogli pružiti jedan zajednički odgovoru u svi izazovima koje očekuju, kako Republiku Hrvatsku, tako i sve zemlje iz kojih dolaze kolege. Kroz naš nastavni plan i program želim ne samo usvojiti znanja u učionici, već doći na lice mjesta, posjetiti županije, čuti od vas, iz prve ruke, kakvo je stanje u svakoj županije Republike Hrvatske, što je to što je novo, što želimo znati na strateškoj razini, kako bismo u našim promišljanjima i donošenju odluka imamo više kvalitetnih informacijama i da, kao polaznici najviše vojne izobrazbe, možemo biti kvalitetno pripremljeni za strateške vođe“.

VEZANE VIJESTI
Čestitka povodom Dana Sisačko - moslavačke županije

Nakon što su pozorno saslušali izazove koji su pred Sisačko – moslavačkom županijom, kao i razmišljanja koja je iznio župan kako će se u budućnosti određeni projekti razvijati, polaznici su županu postavljali pitanja s obzirom na to da je i jedan od ciljeva studijskog putovanja upoznati se s krajem u kojem se nalaze na putovanju, saznati više o krucijalnim problemima i izazovima, ne samo vojnim, nego i gospodarskim i socijalnim.

 

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here