Policija će pojačano nadzirati promet na blagdan Velike Gospe

118

Zbog pojačanog prometa i brojnih hodočasnika koji će na blagdan Velike Gospe pohoditi marijanska svetišta diljem Hrvatske policija je najavila “niz preventivno-represivnih aktivnosti u cilju zaštite svih sudionika u prometu”, doznaje se u MUP-u.

Na dan Velike Gospe velik broj građana krenut će na hodočašća osobnim vozilima, autobusima ili pješice već u ranim jutarnjim satima, dok se odlazak hodočasnika predviđa u poslijepodnevnim satima. U tom razdoblju promet na svim prilaznim cestama prema svetištima bit će pojačan, podsjećaju u policiji.

VEZANE VIJESTI
IZVANREDNA VIJEST Policija traga za krijumčarem, zaustavili ga u Slatini Pokupskoj s 11 migranata u kombiju

“Uoči i na sam dan Velike Gospe, policijski službenici posebnu će pozornost posvetiti stanju sigurnosti u cestovnom prometu te poduzeti niz preventivno-represivnih aktivnosti u cilju zaštite svih sudionika u prometu. U provođenje planiranih aktivnosti uključit će se maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika pa će se osigurati njihova vidljiva nazočnost na cestama, a pogotovo na svim prometnim pravcima koji vode prema marijanskim svetištima”, objavio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Policija stoga pozivamo sve vozače da uoči i na dan Velike Gospe budu krajnje oprezni te da poštuju prometne propise.

VEZANE VIJESTI
PIJANA POSLA Mladić nakrcao BMW ljudima, kod sebe nije imao vozačku, prometnu ni pojas

Pješacima hodočasnicima, koji će se kretati kolnikom, policija preporučujemo da se kreću u koloni jedan po jedan, lijevom stranom ceste u smjeru kretanja i to što bliže rubu kolnika. Pješacima i biciklistima koji će se kretati noću preporučuju nošenje svjetlije odjeće i obuće. Svakako trebaju imati reflektirajuće prsluke, a poželjne su i baterijske svjetiljke, kako bi bili uočljiviji na prometnici.

 

Izvor: Hina

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here