Policija će tijekom praznika i vikenda pojačano nadzirati promet

75

Tijekom nadolazećeg praznika i vikenda, kada se očekuje značajno povećanje prometa, zbog čega raste i broj prometnih nesreća i stradalih ljudi, policija će provoditi niz preventivno-represivnih aktivnosti, najavilo je u srijedu Ministarstvo unutarnjih poslova.

Najveće povećanje prometa očekuje se na glavnim prometnim pravcima iz unutrašnjosti prema moru i glavnim tranzitnim pravcima u srijedu poslijepodne, na dan praznika u četvrtak prijepodne, te u nedjelju poslijepodne, izvijestila je policija.

U vrijeme kada se očekuju najveće poteškoće u odvijanju prometa policija će uz pomoć helikoptera, koji će nadzirati stanje u prometu, koordinirati rad prometnih policajaca na terenu.

VEZANE VIJESTI
VELIKA GORICA Zbog prekršaja u prometu kažnjen sa 60 dana zatvora , drugi vozač kažnjen s 30.000 kuna

S obzirom da se većina prometnih nesreća događa jer sudionici u prometu grubo krše osnovne prometne propise, policija najavljuje da će nizom preventivno-represivnih aktivnosti posebnu pažnju posvetiti stanju sigurnosti cestovnog prometa.

U provođenje aktivnosti uključit će maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, a organizacija rada i usmjeravanje službe planirat će tako da se na cestama osigura vidljiva nazočnost policajaca, odnosno da se pokriju svi ugroženi prometni pravci.

Istodobno, kažu u policiji, maksimalno će se staviti u funkciju svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa, poput uređaja za nadzor brzine, utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti i prisutnosti droge.

VEZANE VIJESTI
SMŽ Pijani dvojac kažnjen s po dva tjedna zatvora

Budući da su takve mjere samo jedan od čimbenika kojim se može utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policija poziva vozače da se pridržavaju prometnih propisa.

 

Izvor: Hina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here