Policija najavila pojačan nadzor prometa koji traje do ponedjeljka

266

Policijske uprave sisačko-moslavačka i zagrebačka najavile su niz akcija pojačanog nadzora prometa koje će se odvijati od danas, 14., do ponedjeljka, 17. rujna.

PU SISAČKO-MOSLAVAČKA

  •  U noći sa subote na nedjelju, 15./16. rujna, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke biti će provedena akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu. Akcija će biti provedena u koordinaciji sa susjednim policijskim upravama zagrebačkom i brodsko-posavskom.
  • U ponedjeljak, 17. rujna od 10 do 14 sati, na cijelom području Policijske uprave sisačko-moslavačke biti će provedena akcija usmjerena na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela u vožnji.

PU ZAGREBAČKA

  • Tijekom vikenda, od 14. do 17. rujna na području Policijske uprave zagrebačke provest će se akcije “Alkohol i droge” i “Brzina”. Akcije se provode zbog povećanog broja prometnih nesreća s poginulim sudionicima u prometu u 2018., kao i u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenja dopuštene brzine vožnje, vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr. Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati utvrđeni prekršaji nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Izvor: pu sisačko-moslavačka/ pu zagrebačka

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here