Policija najavila veliku akciju! Provjerite gdje će i što nadzirati

Policijska postaja na području Policijske uprave zagrebačke provest će preventivno represivnu akciju

220

Policijska uprava zagrebačka, Policijska postaja Velika Gorica najavila je provođenje Preventivno represivna akcija „Nadzor vozača mopeda, motocikala i bicikala“ na području policijske postaje Velika Gorica u dane 23.08. (petak) i 24.08. (subota) 2019. godine.

Akcija će se provesti na gradskom području grada Velike Gorice gdje je po statističkim podacima najviše došlo do stradavanja vozača mopeda, motocikala i bicikala. Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i bicikala, glede nošenja zaštitne kacige, vožnja bicikala po biciklističkoj stazi. Biciklisti , mopedisti i motociklisti su najranjivija skupina sudionika u prometu.

VEZANE VIJESTI
Miran prosvjed hrvatskih branitelja protiv ojkanja u Petrinji

Obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama, tijekom planiranja i provođenja zadaća potrebno je posebnu pozornost posvetiti prekršajima koje čine vozači bicikala naročito se to odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajućih prsluka za vrijeme noći izvan naselja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here