Policija ni ovaj vikend nije mirovala – zabilježeno 13 prekršaja!

364

Sisačko-moslavačka policija proteklog je vikenda zabilježila 13 kaznenih djela, od kojih su osam počinili nepoznati počinitelji. Šest ih je počinjeno na području Siska, tri na području Gline te po jedno na području Kutine, Novske, Petrinje i Hrvatske Kostajnice.

Na prometnicama se dogodilo 13 prometnih nesreća, po četiri na području Siska i Kutine, tri na području Hrvatske Kostajnice te po jedna na području Novske i Gline. U jednoj nesreći s ozlijeđenima su dvije osobe lakše ozlijeđene, dok je u 12 nesreća nastala samo materijalna šteta. U šest nesreća vozači su pobjegli s mjesta događaja te su četiri naknadno pronađena, dok se za drugima još traga. U po jednoj nesreći na području Siska i Hrvatske Kostajnice vozačima je utvrđena alkoholiziranost od 2,16 i 1,53 promila.

Od ostalih vijesti izdvajamo da je nepoznati počinitelj od sredine ožujka do 18. svibnja u mjestu Svinica, na području općine Majur provalio u vikendicu te ukrao televizor, šivaču mašinu i razni alat. Oštećena 66-godišnja vlasnica, od koje je zaprimljena kaznena prijava, štetu procjenjuje na oko 4000 kuna. Za provalnikom se intenzivno traga.

Pola sata iza ponoći u subotu, 18. svibnja, nepoznati počinitelj je na parkiralištu autoceste A3 kod Lipovljana iz nezaključanog automobila austrijskih registracija, čiji je vlasnik zajedno sa suprugom provjeravao gumu na vozilu, sa sjedala ukrao torbicu 41-godišnje državljanke Austrije, u kojoj se nalazio novčanik, bankovna kartica i njeni osobni dokumenti, mobilni telefon i novac. Od oštećene, koja štetu procjenjuje na oko 5000 kuna, zaprimljena je kaznena prijava zbog krađe.

U noći s petka na subotu, 17./18. svibnja, nepoznati počinitelj je u mjestu Repušnica, grad Kutina, provalio u automobil 36-godišnjeg vlasnika i iz unutrašnjosti ukrao akumulator i pretvarač struje. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 3800 kuna, zbog teške krađe je zaprimljena kaznena prijava, a za provalnikom se traga.

U noći u nedjelju, 19. svibnja, nepoznati počinitelj je u Radićevoj ulici u Glini s terase ugostiteljskog objekta 54-godišnje vlasnice ukrao tri stolice. Šteta se procjenjuje na oko 2250 kuna, zaprimljena je kaznena prijava, a za kradljivcem se traga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here