Policija traga za počiniteljem koji je neovlašteno posjekao 44 stabla u šumi u okolici Siska

405

Na području Petrinje, fizičkim sukobom i vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika, zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira za koje je prijavljen jedan počinitelj.

U četvrtak, 8. kolovoza na sisačkom području, u mjestu Žabno, 61-godišnji muškarac je iskoristio odsutnost 57-godišnjeg vlasnika, pronašao ključ ulaznih vrata te mu provalio u kuću gdje ga je potom na katu kuće zatekao vlasnik. Provalnik je uhićen te protiv njega slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Policija traga za nepoznatim počiniteljem kojeg se tereti da je sredinom mjeseca svibnja ove godine u šumi na području mjesta Novo Selo Palanječko, grad Sisak, posjekao i ukrao 44 stabala graba, hrasta lužnjaka i poljskog jasena čime je nadležnu šumariju oštetio za oko 8.0000 kuna. Od odgovorne osobe je zaprimljena kaznena prijava.

VEZANE VIJESTI
18-godišnjak uhvaćen s velikom količinom droge

Traga se i za nepoznatim počiniteljem koji je od 3. lipnja do 6. lipnja na području Lekenika, mjesto Cerje Letovaničko, u šumi, vlasništva 54-godišnjaka, posjekao i ukrao 19 stabala hrasta kitnjaka. Ovom krađom vlasnik je oštećen za oko 14.000 kuna.

U četvrtak, 8. kolovoza, na bazenima u mjestu Topusko, nepoznati je počinitelj iskoristio nepažnju 18-godišnjakinje te joj iz ruksaka ukrao mobitel.

Policija poziva građane da postupaju s oprezom na kupalištima i bazenima jer kradljivci vrebaju trenutak nepažnje kako bi vas mogli oštetiti. Nemojte nositi na kupališta, more ili bazen vrijedne predmete i dragocjenosti, osobito veće novčane iznose, zlatninu i vrijednu video opremu, svoje stvari (torbe, ključeve, mobitele, foto-aparate, kamere i dr.) i ne ostavljajte bez nadzora – ako ste spriječeni neka ih pripaze prijatelji ili poznanici, ukoliko sjedite na terasi ugostiteljskog objekta, ne odlažite torbice sa stvarima pored sebe i ne ostavljajte ih bez nadzora, ukoliko ste pokradeni, pretražite bližu okolicu, možda pronađete svoj novčanik – spremite ga u vrećicu i predajte policiji (možda otkriju korisne tragove), u slučaju krađe odmah pozovite policiju na 192.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here