Policija uhvatila kriminalca koji je pljačkao crkvene škrabice i bolesnike!

480

Zagrebačka policija obavila je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom kojeg tereti da je sredinom srpnja 2019. godine u više navrata provalio i financijski oštetio vjersku ustanovu u Vlaškoj ulici i zdravstvenu ustanovu u Petrovoj ulici.

Sumnjaju da je muškarac u dva navrata došao u vjersku ustanovu te otuđio novac iz metalne škrabicu u predvorju uz pomoć odvijača. Također navode sumnje da je muškarac 26. travnja 2019. u zdravstvenoj ustanovi u Petrovoj iskoristio nepažnju osobe u čekaonici te joj iz torbice ukrao novčanik s dokumentima i novcem. Na obližnjem bankomatu je u dva navrata podigao 1200 kuna s otuđene kartice uz pomoć PIN-a koji se nalazio u novčaniku.

28-godišnjeg muškarca terete i da je četiri mjeseca kasnije, u kolovozu 2019. otuđio novčanik s dokumentima i novcem iz iste zdravstvene ustanove u bolničkoj sobi, a po izlasku iz ustanove odbacio novčanik s dokumentima, a novac zadržao za sebe. Procjenjena materijalna šteta iznosi oko 2300 kuna.

Policija je po dovršenom kriminalističkom istraživanju dostavila posebno izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here