Policijska kapelanija sv. Kvirina Sisačkog proslavila svoga zaštitnika

Svetu misu je predvodio Ilija Jakovljević, policijski kapelan pri Policijskoj upravi istarskoj

924

U bazilici sv. Kvirina u Sisku 5. lipnja je služena Sveta misa kojom je Policijska kapelanija sv. Kvirina Sisačkog proslavila svoga zaštitnika.

Misu je predvodio Ilija Jakovljević, policijski kapelan pri Policijskoj upravi istarskoj u zajedništvu s vojnim i policijskim kapelanima te svećenicima Sisačke biskupije, među njima i don Ivom Borićem, kapelanom Policijske uprave sisačko-moslavačke.

„Mi imamo istog zaštitnika kao što ima Sisačka biskupija i grad Sisak. Želimo slaviti to zajedništvo sv. Kvirina, našeg zaštitnika i mučenika. Ovo je drugi put da slavimo ovdje otkako sam došao prije godinu i pol dana kao kapelan u ovu policijsku upravu. Okupljamo se, zbližavamo i nastojimo da bude jedno lijepo zajedništvo. Zajedništvo se izgrađuje za budućnost i bez toga ne možemo naprijed. Ovdje su ne samo oni iz strukture policije, već i vojske, tu su i lokalne i regionalne vlasti, naši branitelji te ostali vjernici. Svi su nam dobrodošli. Želim danas svima sretan i blagoslovljen dan zaštitnika sv. Krivina“, poručio je don Borić.

VEZANE VIJESTI
Ivo Žinić obišao prostor Dobrotvornog društva Merhamet - Crveni polumjesec u Sisku

Na misi su sudjelovali i sisačko – moslavački župan Ivo Žinić te predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić.

„Policija ima vrlo važnu ulogu u čuvanju reda i mira, naše sigurnosti. Moram izraziti zadovoljstvo i zahvaliti im na svemu onome što čine. Nadam se da će isto tako svoj posao obnašati i ubuduće. Pred njima su stalno veliki izazovi, između ostalog, čuvanje naše granice. Ova županija je županija s najdužom granicom sa susjedom Bosnom i Hercegovinom. Više od 220 km je granice i tu policajci doista imaju jednu vrlo važnu ulogu. Želim da ih u tom poslu čuva sv. Kvirin, da ih čuva i u svakodnevnim poslovima. Posao policajca nije nimalo lak, iznimno je izazovan i često opterećen problemima. Neki od njih možda i nisu adekvatno riješeni. Volio bih i zalagat ću se da u budućnosti imaju puno veće plaće. Pozivam mlade, koji žele obnašati ovu časnu službu, da se jave kako bi i u budućnosti imali policajce koji nam jamče mir i sigurnost. Svima čestitam sv. Kvirina, njihov zaštitnika, da ih čuva na njihovom poslu i putu“, poručio je župan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here