Poljska delegacija posjetila Distributivni centar za voće i povrće u Rakitovcu

510

Danas je posljednji dan boravka delegacije iz Mazovjetskog Vojvodstva u Zagrebačkoj županiji, a ova poljska delegacija na čelu s maršalom Adamom Struzikom danas je posjetila Distributivni centar za voće i povrće u Rakitovcu kako bi se upoznala s načinom njegovog poslovanja, ali i projektima s kojima ovaj centar namjerava povući sredstva iz EU fondova.

2404 -1_00000 2404 -2_00000

Distributivni centar za voće i povrće u Rakitovcu nastao je zajedničkim ulaganjem Zagrebačke županije, Grada Velike Gorice i Poljoprivredne zadruge Zagrebački voćnjaci. Ovaj centar ključna je karika između proizvođača i kupaca, a obavlja djelatnosti prijema, skladištenja, fitopatološkoga nadzora, sortiranja, certificiranja, pakiranja i na kraju, plasmana voća i povrća na domaće i tržište EU. Inače, oformljavanje proizvođačkih organizacija uobičajena je praksa u zemljama Europske unije te se putem njih, u skladu sa Zajedničkom poljoprivrednom politikom, isplaćuje većina potpora za sektor proizvodnje voća i povrća. Vodeći europski primjer osnivanja proizvođačkih organizacija i povlačenja sredstava iz EU fondova za potrebe proizvodnje voća i povrća upravo je Republika Poljska u kojoj je registrirano čak 237 proizvođačkih grupa i organizacija koje okupljaju više od 6 tisuća članova.

VEZANE VIJESTI
Počele registracije za program WiFi4EU - besplatan bežični Internet

2404 -3_00000 2404 -4_00000

I baš navedeno bio je povod današnjeg posjeta poljske delegacije Distributivnom centru u Rakitovcu. Tom prilikom, Hrvoje Bunjevac, direktor Distributivnog centra, maršala Adama Struzika upoznao je sa zajedničkim projektom Zagrebačke i Međimurske županije kojeg su početkom mjeseca prijavili na strukturne fondove EU. Riječ je o modernoj ULO hladnjači s kontroliranom atmosferom kapaciteta 2700 do 3000 tona jabuka. Ukupna vrijednost ovog projekta je 3. 500. 000 eura.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here