Dan državnosti u Hrvatskoj se obilježava u spomen na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom.

U povodu Dana državnosti u Sisku je, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, odana počast svim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote dali za slobodu i neovisnost.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen na sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac, a nastavilo se paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku.

Vijence su položile i svijeće zapalile obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, izaslanstva Sisačko-moslavačke županije, Grada Siska, Općine Lekenik, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Sisačko–moslavačke županije i grada Siska, Ured državne uprave u Sisačko-moslavačkoj županiji te predstavnici policije i političkih stranaka.

Izaslanstvo Sisačko–moslavačke županije predvodio je župan Ivo Žinić s predsjednicom Županijske skupštine Ivankom Roksandić.

Molitvu kod Središnjeg križa predvodio je velečasni Krešimir Vulić.

Dodajmo i kako će sisačko-moslavački župan Ivo Žinić s početkom u 18 sati i 30 minuta na Pantovčaku u Uredu Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović nazočiti svečanom primanju u prigodi Dana državnosti Republike Hrvatske.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime