Položeni vijenci na spomen-obilježjima Domovinskog rata povodom 30 godina HV-a

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod središnjih križeva u županijskim središtima

386
Foto: MORH

Povodom svečanog obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, u okviru “Tjedna Hrvatske vojske”, u četvrtak, 27. svibnja izaslanstva Ministarstva obrane i Hrvatske vojske položila su vijence i zapalila svijeće na spomen-obilježjima Domovinskog rata te posljednjim počivalištima dosadašnjih ministara obrane i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

Foto: MORH

Vijenci su položeni i zapaljenje su svijeće u spomen na poginule pripadnike Oružanih snaga i žrtve Domovinskog rata na Gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu kod Središnjeg križa te na grobovima Gojka Šuška, stožernog generala Martina Špegelja, stožernog generala Zvonimira Červenka, stožernog generala Petra Stipetića i generala zbora Imre Agotića.

Foto: MORH

Također, vijenci su položeni i zapaljene su svijeće u Karlovcu kod središnjeg križa na groblju Jamadol, u Vukmaniću na grobu Branka Vukelića, u Sisku na Gradskom groblju Viktorovac kod središnjeg križa i na grobu stožernog generala Janka Bobetka te u Dubrovniku kod središnjeg križa i na grobu Šime Đodana.

Foto: MORH

Svijeće su zapaljene i vijenci položeni kod središnjih križeva na grobljima u Varaždinu, Koprivnici, Bjelovaru, Gospiću, Osijeku, Vukovaru, Čakovcu, Rijeci, Pazinu, Splitu, Šibeniku, Zadru, Krapini, Virovitici, Požegi i Slavonskom Brodu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime