Pomoćno igralište Gradskog stadiona u Petrinji dobiva umjetnu travu

Teren površine sedam četvornih metara koristit će svi uzrasti kluba, a na njemu će se moći odigravati i službene utakmice

650

Nakon uređenja stadiona, postavljanja rasvjete oko igrališta Škole nogometa i nabavke trenirki za mlađe uzraste kluba, GSNK Mladost Petrinja nastavlja s osiguravanjem što boljih uvjeta za rad u svim segmentima kluba pa su tako u tijeku pripremni radovi za postavljanje umjetne trave na pomoćnom igralištu Gradskog stadiona.

Predsjednik petrinjskog Gradskog sportskog nogometnog kluba Mladost Neven Žužić najavio je kako će za desetak dana završiti sa svim pripremama te početkom studenoga početi s postavljenjem umjetne trave.

„Vidimo radove, postavljaju se rubnjaci i priprema se teren za umjetnu travu. Teren je površine oko sedam tisuća četvornih metara. Oko igrališta će biti postavljena i ograda. Na igralištu će se moći odigravati i službene utakmice. Ovo je spas za Nogometni klub Mladost prvenstveno zbog djece koja u zimskom periodu nemaju gdje trenirati. Mi imamo oko 200 djece i bez djece nema budućnosti nogometnog kluba. No teren će koristiti i seniori, prva momčad. Dakle, bit će u funkciji za sve uzraste. Ako se konstantno trenira na glavnom igralištu u jesenskom i zimskom razdoblju onda se igralište pretvara u oranicu i ne možemo na njemu odigravati niti službene utakmice“, kazao je Žužić.

VEZANE VIJESTI
VIDEO - Od ove godine Tominje u Petrinji traje tri dana!

Radove je u pratnji predsjednika petrinjske Mladosti obišao gradonačelnik Darinko Dumbović kojem se Žužić zahvalio na pomoći i potpori, a gradonačelnik je pak zahvalio svima koji su sebe ugradili u ovaj klub svojim entuzijazmom i dragovoljnim radom te ih pohvalio što su dobar primjer za sve ostale klubove.

„Ova uprava Nogometnog kluba Mladost je dosta ambiciozna, ponekad možda i preambiciozna. Međutim, kad pogledamo sve što se radi i što se stvorilo za što su, prije svega, inicijativu dali roditelji tih nekih naših klinaca s kojima se stvara neka nova priča, nova budućnost grada i ovdje svakome tko želi dati svoj doprinos, bio volonterski, prijateljski, mogu samo reći jedno veliko hvala, pogotovo ljudima koji su poduzetnici, a u klubu su i rekli su „Da, idemo to napraviti!“. To je nešto što Mladost poslije Domovinskog rata nije nikad imala. S jednim zajedničkim radom smo dali snažnu poruku da ćemo ovdje imati dobar teren koji će biti u funkciji za sve generacije i teren koji će biti nadogradnja sportskog, zdravog života grada Petrinje“, poručio je gradonačelnik.

VEZANE VIJESTI
Unatoč situaciji s koronavirusom, projekti u gradu Petrinji ne smiju stati!

Dodao je kako ovime potvrđuju i da su Grad prijatelj djece te da će, u kontinuitetu, svake godine planirati sve više i više sportskih sadržaja. Poručio je i ostalim klubovima da naprave što bolje programe i projekte te pokušaju iskoristi potencijal resornih ministarstava, ali i EU fondova. „Želja je svih u Petrinji mlade što -više usmjeriti u sport, a jedan od načina da se to postigne je da im se osiguraju dobri uvjeti i sve potrebno za kvalitetan rad i rezultate. Mislim da ćemo, s dobrim ljudima koji žive za ovaj grad, doći do tog cilja“, zaključio je gradonačelnik Dumbović.

VEZANE VIJESTI
Grad Petrinja supokrovitelj humanitarne modne revije City Modus

Foto: Grad Petrinja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here