Potpisan Ugovor za izgradnju vodoopskrbe naselja Taborište, Hrastovica i Donja Budičina

Već u sljedećih nekoliko dana trebali bi započeti radovi na dionici koja izlazi iz Petrinje kraj Radićeve ulice i dolazi do križanja za Hrastovicu, a koji bi trebali završiti do kraja ove godine

1093

U Maloj vijećnici Grada Petrinje danas, 14. kolovoza, potpisan je Ugovor za izgradnju vodoopskrbe naselja Taborište, Hrastovica i Donja Budičina.

Godišnji ugovor o izvođenju radova na izgradnji vodoopskrbe naselja Taborište, Hrastovica i Donja Budičina za 2019. godinu potpisali su Zoran Zechner, direktor Privrede d.o.o. i Zlatko Jagarčec, direktor tvrtke GRADEX & CO iz Zaboka.

“Okvirni sporazum za ukupnu investiciju vrijednu 19,5 milijuna kuna ima rok od 24 mjeseca i obuhvaća izgradnju 13,2 kilometra mreže sa 280 kućnih priključaka. U ovoj godini predviđena je realizacija od 2,2 kilometra mreže i 50 kućnih priključaka ukupne vrijednosti 4 milijuna i 250 tisuća kuna. Riječ je o dionici koja izlazi iz Petrinje kraj Radićeve ulice i dolazi do križanja za Hrastovicu. Rok za izvršenje radova je 90 dana, odnosno do kraja godine, a financirat će se od strane Hrvatskih voda iz redovnog plana upravljanja vodama 80 posto iznosa, dakle 3,4 milijuna kuna, a Privreda će iz sredstava za kapitalne investicije osigurati preostalih 20 posto, dakle 850 tisuća kuna. Uspješnom realizacijom ove faze ugovora moći ćemo se kandidirati kod Hrvatskih voda za uvrštenje u Plan upravljanja vodama za 2020. godinu kada želimo pristupiti idućoj fazi izgradnje”, poručio je direktor Privrede d.o.o. Zoran Zechner.

Najpovoljniju ponudu za izvođenje radova dala je tvrtka GRADEX & CO iz Zaboka.

Još jednim projektom usmjerenim na poboljšanje standarda Petrinjaca zadovoljan je domaćin potpisivanja Ugovora- gradonačelnik Darinko Dumbović:

“Komunalna infrastruktura je prioritet Petrinjaca. Ovo je investicija koja će prije svega veseliti one koji nisu dosad imali vodu, došao je red i na njih. Uspjeli smo napraviti građevinsku dozvolu, to smo aplicirali i nadam se da ćemo u sljedećoj godini u onim sredstvima Hrvatskih voda u omjeru 80:20 ovaj ostali dio riješiti. Zahvaljujem svima i u Gradskom vijeću koji su imali sluha. Ono što očekujem od Privrede, izvođača, nadzora i svih onih koji su uključeni u ovaj projekt je da ga rade savjesno i prema svim tehničkim standardima i minimalnim i ostalim uvjetima kako bi bili svi skupa zadovoljni. Kod radova u gradu Petrinji uvijek su problem rokovi, pa ćemo na tome inzistirati i biti strogi. Građani Petrinje očekuju da to napravimo korektno, profesionalno i da ta jedna sinergija Grada Petrinje, Privrede, izvođača i nadzora donese rezultat koji će biti u interesu svih u ova 24 mjeseca. Ono što nas u budućnosti čeka to su Brest i Mala Gorica, velika investicija, izdali smo i imamo građevinsku dozvolu, očekujemo uskoro i taj natječaj kako bismo u financijski plan projekcije Hrvatskih voda ušli što prije.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime