Potpisani ugovori za modernizaciju dviju lekeničkih cesta

222

U Općini Lekenik potpisani su ugovori o sufinanciranju izvanrednog održavanja županijskih cesta na njihovom području. Načelnik općine lekenik Ivica Perović prije samog potpisivanja ugovora kazao je da su ceste u dosta lošem stanju, te da ih ovom modernizacijom žele izgraditi kvalitetnije i sigurnije za promet svih stanovnika i vikendaša. Na početku se zahvalio županijskoj upravi za ceste i sisačko-moslavačkom županu:

“Želim vam dobrodošlicu u općinu Lekenik, općinu ugodnog življenja. Volim to uvijek naglasiti, pa tako i ovoga puta. Mislim da ćemo i ovom suradnjom između Sisačko-moslavačke županije i Županijske uprave za ceste općinu Lekenik učiniti općinom još ugodnijeg življenja jer ćemo ovom suradnjom modernizirati dvije županijske ceste u naseljima Žažina i Donji Vukojevac. Nadam se da ćemo i iduće godine nastaviti s ovakvim projektima u cilju modernizacije županijskih cesta na području naše općine.”

Županija već godinu dana surađuje na ovakvim projektima sa županijskom upravom za ceste. Pri potpisivanju ugovora Mario Posavac izrazio je nadu da se suradnja nastavi, a okupljenima je objasnio tijek radova na cestama:

“Radi se o izvanrednom održavanju dijela kolničkog zastora lokalnih i županijskih cesta. Prvo imamo izvanredno održavanje kolničkog zastora u naselju Donji Vukojevac ukupne dužine 1650 metara i vrijednosti radova 457 tisuća kuna. Ovdje je planirano sanacija kolničkog zastora asfaltiranjem kolnika, te prethodnim temeljnim krpanjem kolnika, te sanacija ispuha i izrada bankina. Nakon toga imamo održavanje dijela kolničkog zastora županijske ceste 3156 u naselju Žažina ukupne duljine 800 metara i ukupne vrijednosti radova 306 tisuća 960 kuna. Planirana sanacija kolničkog zastora asfaltiranjem u dva sloja, izrada glave propusta na postojećim propustima, te izrada bankine. Sa ove dvije dionice ukupno bi obnovili 2450 metara te procjenjena ukupna vrijednost radova bi bila 954 tisuće 950 kuna sa PDV-om”.

Župan sisačko-moslavački Ivo Žinić osvrnuo se na jučerašnju sjednicu Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije te ponovio da su voda, struja i prometnice tri osnovna elementa za normalan život:

“I doista mi je drago, kao i uvijek, kada potpisujemo nove ugovore i provodimo nove projekte. Prometnice, županijske ceste, lokalne ceste, nerazvrstane ceste u županiji kojih imamo blizu 1280 kilometara, a i u ovoj općini ima jako puno tih cesta. Sredstva kojima to održavamo nisu dovoljna. Čestitam i zahvaljujem načelniku općine i predsjedniku vijeća koji su pronašli sredstva kako bi zajedničko u ovom programu sufinanciranja 50-50 posto na ovaj način gotovo dva i pol kilometara modernizirali županijskih cesta u Općini Lekenik jer su to i sredstva blizu milijun kuna, ali evo vjerujem da će ovim naseljima i Žažina i Donji Vukojevac nakon obnove ljudi biti zadovoljno i nadam se da ćemo ponovno i u sljedećoj godini pronaći određena sredstva kako bi riješili i ostatak prometnica koje nisu zadovoljavajuće kvalitete”.

Sada slijedi raspisivanje natječaja, nakon čega je potrebno odabrati izvođača radova kako bi se krenulo u modernizaciju lokalnih cesta Donji Vukojevac i Žažina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here