POTVRĐEN IDENTITET: Biskup Huzjak u lovu ranio kolegu lovca

Lovac koji je prošloga petka u lovu kod Lipovljana teško ranio drugog lovca, a kojemu policija nije objavila identitet, jest bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak.

368

Lovac koji je prošloga petka u lovu kod Lipovljana teško ranio drugog lovca, a kojemu policija nije objavila identitet, jest bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, potvrđeno je u ponedjeljak u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji, a o događaju se očitovao i Biskupijski ordinarijat u Bjelovaru priopćenjem u kojem se navodi da biskup izražava žaljenje zbog svega što se dogodilo.

“Biskup Vjekoslav Huzjak sudjelovao je u petak, 11. siječnja 2019. u lovu u kojem se dogodio nesretan slučaj ranjavanja lovca. Nadležna državna tijela provode zakonom predviđen postupak na kraju kojega ćemo se oglasiti priopćenjem. Biskup izražava svoje duboko žaljenje zbog svega što se dogodilo, a ozlijeđenom lovcu želi brzi oporavak”, stoji u priopćenju kako doznajemo od HINA-e.

VEZANE VIJESTI
RIJEKA Uz vrijeđanje, slomio supruzi nosnu kost

Biskupa Huzjaka policija je kazneno prijavila zbog sumnje u kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Sisačko-moslavačka Policijska uprava istragom je utvrdila da su obojica sudjelovala u organiziranom i prijavljenom lovu i da su bila na susjednim čekama, udaljenim oko 90 metara. Iz lovačkog karabina 58-godišnjak je pucao u divlju svinju, koju je promašio, a puščano zrno pogodilo je u natkoljenicu 64-godišnjaka. Policija u priopćenju o nesreći nije navela identitet biskupa Huzjaka, nego samo da je riječ o 58-godišnjaku, drugom lovcu. Utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola te mu je oduzeto oružje koje je imao.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here